Avlemonos Beach Kythira Griekenland

KYTHIRA GRIEKENLAND

Weg van de massa op de Ionische Eilanden

Kythira is een rustig Grieks eiland ten zuidoosten van Peloponnesos. Geografisch behoort het dan ook tot de Ionische eilanden. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, maar ook wanneer je op zoek bent naar de traditionele Griekse witte dorpjes waar je uren kunt rondslenteren zit je hier goed! De dorpjes Agia Pelagia, Diakofti en Kapsali bieden zelfs een kleine, levendige boulevard met gezellige tavernes en winkeltjes waar je prachtige snuisterijtjes voor het thuisfront mee kunt nemen. Of voor jezelf natuurlijk!

EILANDHOPPEN OP KYTHIRA GRIEKENLAND?

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

Wist je dat Kythira ideaal te combineren is met het griekse eiland Kreta? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

RUSTIG KYTHIRA

Het fijne is dat de hoofdstad van het eiland, Chora, in het hoogseizoen grotendeels autovrij is, verdwaal dan ook in het netwerk van smalle steegjes waarna je eindigt op één van de terrasjes. Leuk detail; er wonen slechts 300 inwoners in dit stadje, wat al aangeeft dat het hier zeker niet overbevolkt of toeristisch is. Het leukste pleintje van Kythira vind je in het plaatsje Mylopotamos, neem plaats op het terras van de taverne met witte stoeltjes, onder de overhangende platanen is dit dé ideale plek om het lokale leven van alledag te aanschouwen en je voelt je zowaar een local.

Kythira Chora

STRANDEN OP KYTHIRA GRIEKENLAND

In het zuiden van Kythira, op 26 km van Kythira-stad, vind je Avlemonas, een knus en verzorgd havenplaatsje dat tropisch aan doet. Dit heeft vast te maken met de palmbomen en 2 prachtige baaien waar je voor een frisse duik terecht kunt. In 1802 is hier het schip "Mentor" gezonken. De lading van de Mentor waren de beelden van Parthenon die Elgin naar Groot Brittannië wilde vervoeren. Het Venetiaanse kasteel dat statig aan de ingang van de haven staat, is een bezoek ook zeker waard. Kalidi Beach ligt hier vlakbij, binnen 5 km lig je in deze baai op een heerlijk zandstrand. Overige stranden die je op het eiland kunt vinden zijn Limionas en de wat ruigere stranden van Agios Nikolas, Lorenzou, Likodimou, Lagada en Piatsa.

Prachtige baaien en helderblauw water

WANDELEILAND KYTHIRA

Zoals eerder genoemd is Kythira een prachtig wandeleiland. Vanuit Mylopotamos starten er diverse wandelingen, zo ook de route die je naar de Neraida (Fonissa) waterval brengt. Niet te missen als het aan ons ligt, alleen de route - via valleien en oude watermolens - ernaar toe al is onbeschrijflijk mooi. Over water gesproken; de waterbronnen van Karavas zijn kraakhelder en liggen in een groene, beboste omgeving. De bron van Amir Ali is wat ons betreft de mooiste. Bezoek in het dorpje de plaatselijke bakkerij die in een oude olijvenperserij zit, leuk om de bakker aan het werk te zien en we zijn benieuwd of je de verleiding kunt weerstaan iets mee te nemen voor de lunch. Leuk om te weten; Local Touch Travel biedt diverse excursies op Kythira aan, bekijk hier aanbod.

STUKJE CULTUUR OP KYTHIRA GRIEKENLAND

Misschien heb je wel eens van de semprevives gehoord, of wel “Sempre Viva"? Dit bloemetje groeit alleen op Kythira en zal altijd (ook na het plukken) zijn gele kleur behouden. De naam betekent dan ook net zoveel als “altijd leven” en men droogt hier deze bloemen om er vervolgens kransjes en boeketjes van te maken die je overal kunt kopen. Een ander populair souvenir is de alcoholische kaneeldrank Fatourada, zeer bekend op Kythira.

Sempre viva- "altijd leven"

EILANDHOPPEN OP KYTHIRA GRIEKENLAND?

Je bent enthousiast geworden over Kythira? Dat snappen wij, want Kythira heeft het gewoon! Onontdekt, prachtige stranden, de gastvrije bevolking én niet te vergeten bijzondere accommodaties in ons aanbod. Wij hebben deze met veel zorg uitgezocht en adviseren je graag over de mogelijkheden. Klik hier voor een prachtige combinatiereis van Chania (Kreta) met Kythira.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland