LEFKAS GRIEKENLAND

Droomstranden en groene bossen

Lefkas behoort net als Corfu en Kefalonia tot de Ionische eilanden en ligt ca. 78 meter voor de kust van het vasteland (regio Epirus). Het is verbonden door middel van een brug en is dus heel gemakkelijk te bereiken. De aanvlieghaven voor Lefkas is Preveza, deze luchthaven wordt ook voor Parga gebruikt, waardoor deze 2 bestemmingen perfect te combineren zijn. Door de noordwestelijke ligging in Griekenland, valt er in de winter relatief gezien meer regen waardoor het landschap prachtig groen is.

EILANDHOPPEN OP LEFKAS GRIEKENLAND?

Wist je dat Lefkas ideaal te combineren is met de griekse eilanden Corfu en Parga of Kefalonia? Bekijk hier en hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

BADPLAATSEN LEFKAS

Nidri -Badplaats met boulevard en haven

Nidri is de meest bekende badplaats op het eiland en ligt zeer centraal in een prachtige groene baai aan de oostkust van Lefkas op ca 30 minuten van Lefkas stad en 45 minuten van de luchthaven van Preveza. Het heeft een lange boulevard met veel Griekse Taverna’s en restaurants die uitzicht bieden op de bootjes in de gezellige haven. In het voorjaar kun je de watervallen van Nidri bezoeken. In en om Nidri vind je veel kleine strandjes waar je heerlijk even wat verkoeling kunt opzoeken.

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen

STRANDVAKANTIE OP LEFKAS GRIEKENLAND

Ook op de rest van het eiland zijn er veel prachtige stranden te vinden zoals Egremni Beach en het bekende Porto Katsiki, beiden gelegen aan de Westkust. Ten zuiden van Nidri, vlakbij het bergdorpje Poros ligt Mikros Gialos dat ook zeker een bezoek waard is!

Verspreid over het eiland liggen diverse andere badplaatsen zoals Vasiliki en Sivota (in het zuiden) en in het noordoosten vlakbij Lefkas-stad vind je Agios Nikitas en het nabijgelegen strand Milos.

LOCAL TOUCH TIP VOOR LEFKAS

Waar kun je nou beter van de zonsondergang genieten dan boven op de berg? Wij ontdekten de Fly Me Lefkada Bar en zouden hier het liefst elke avond doorbrengen. Lekker loungemuziekje, goede cocktails en smakelijke snacks. En voor wie het aandurft; je kunt hier ook paragliden! In alle stilte vlieg je dan zo de zon tegemoet!

Chillen tijdens de Sunset

EILANDHOPPEN OP LEFKAS GRIEKENLAND?

Lefkas is een heerlijk relaxed eiland met levendige plaatsjes zoals Nidri en Vasiliki, maar als je een paar minuten rijdt, dan bevind je je in de prachtige natuur. Strandliefhebbers zullen hun ogen uitkijken hier! Combineer Lefkas met de Griekse eilanden Corfu en Parga of met Kefalonia en creeer de ultieme eilandhop vakantie. Bekijk hier en hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland