Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

PARGA GRIEKENLAND

Gekleurde huisjes en azuurblauw water

Parga is een schilderachtig, pittoresk plaatsje in de regio Epirus. Het plaatsje ligt op het vasteland, ter hoogte van de eilanden Corfu en Lefkas en is hiermee dus een prima basis voor een combinatie met deze 2 eilanden. De aanvlieghaven is Preveza, ca 60 km ten zuiden van Parga. Preveza is ook voor het eiland Lefkas de luchthaven. Lefkas is namelijk door een brug verbonden met het vasteland. Dit betekent dat er geen ferry aan te pas komt als je van Parga naar Lefkas moet reizen, maar dat je dit gewoon met de auto kunt doen, ideaal!

EILANDHOPPEN OP PARGA GRIEKENLAND?

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

Wist je dat Parga ideaal te combineren is met de Griekse eilanden Corfu en Lefkas of Kefalonia? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

PARGA

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

Doolhof van gezellige straatjes

Omdat Parga gelegen is aan de Noordwest kust van Griekenland, valt er doorgaans in de winter voldoende regen om de omgeving en het achterland ook in de zomer prachtig groen te laten blijven. Parga strekt zich als een deken uit over de heuvelachtige omgeving. Door de vele gekleurde huisjes en de prachtige omliggende baaitjes, doet het geheel schilderachtig aan. Het centrum bestaat uit een lange boulevard met gezellige restaurantjes en winkeltjes. Vanaf de boulevard kun je heerlijk struinen en loopt er een wirwar van smalle straatjes naar het boven gelegen Venetiaans fort.

STRANDEN OP PARGA GRIEKENLAND

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

Parga heeft 2 gezellige stadsstranden; Het kleine Piso Krioneri en het iets grotere Krioneri beach. Vanaf dit laatste strandje kun je zelfs naar het vlakbij gelegen eilandje Panagia met het gelijknamige kerkje zwemmen. Neem vanaf de pier eens de watertaxi naar een van de omliggende stranden zoals Valtos Beach, Lichnos Beach of het iets verderop gelegen Sarakiniko Beach. Je koopt vooraf een ticket voor een paar euro bij het loket dat zich bij de pier bevindt. Hoe leuk is het om met een bootje aan te komen op je favoriete strand?!

Met de watertaxi naar het strand

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Meteora

INDRUKWEKKENDE OMGEVING PARGA

Omdat Parga op het vasteland ligt, zijn er ontelbare mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Zo kun je de indrukwekkende Meteora Kloosters bezoeken welke gebouwd zijn hoog op de rotsen. Ook de Vikoskloof met haar oude stenen boogbruggen is echt een bezoekje waard. Wil je liever iets actiefs doen? Dan kun je raften, wandelen of zelfs paardrijden door het ijsblauwe water van de Acheron Rivier. Genoeg te doen dus!

Van raften tot kloosters bekijken!

EILANDHOPPEN OP PARGA GRIEKENLAND?

Parga is echt een heerlijke vakantiebestemming door de veelzijdige omgeving en het is makkelijk te combineren met Lefkas en Corfu. Reisexpert Debbie gaat niet vaak 2 keer naar dezelfde bestemming, maar zij is al 5x in Parga geweest, dus dat zegt genoeg! Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland