Poros Griekenland Local Touch Travel

POROS GRIEKENLAND

Het groene paradijs

Poros is onderdeel van de Saronische eilandengroep en ligt vlakbij het vasteland van de Peloponessos. Vanuit Piraeus, de havenstad nabij Athene is er dan ook een regelmatige veerdienst met het eiland die de oversteek in ca. 1 uur maakt . Poros is klein en bestaat eigenlijk uit 2 eilanden die door een smal kanaal gescheiden worden, maar door een brug met elkaar verbonden zijn. Sferia is het kleinst en vulkanisch. Op dit gedeelte kom je ook aan met de boot. en hier is tevens het hoofdstadje gelegen. Kalavria is het grotere eiland, is groen en vruchtbaar en hier vind je mooie baaitjes met fijne stranden. Samen tellen ze slechts 5000 inwoners.

Poros is dé ideale bestemming om na een paar dagen Bruisend Athene even heerlijk te relaxen!

EILANDHOPPEN OP POROS GRIEKENLAND?

Wist je dat Poros ideaal te combineren is met het griekse eilanden Hydra en metropole Athene? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

POROS

Poros Griekenland Local Touch Travel

Van klokkentoren tot bougainville

Het is een prachtig, rustig eiland dat voornamelijk begroeid is met citroenbomen, pijnbomen, olijfbomen en dennenbomen die zelfs tot aan kust groeien. In Poros, het levendige hoofdstadje van het eiland, wonen de meeste mensen. Op het hoogste punt in de stad staat de historische klokkentoren. Maak de klim naar boven en geniet van het fantastische uitzicht! Het havenstadje is tegen de heuvel aan gebouwd en door de smalle straatjes vol witte, met bougainville begroeide huizen is het heerlijk dwalen. In de haven zijn er diverse traditionele tavernes en gezellige cafés om daarna heerlijk bij te komen. Ook vind je er vele souvenirwinkeltjes en leuke boetiekjes die het je lastig maken om met lege handen naar huis te gaan.

Poros Griekenland Klokkentoren

RIJKE HISTORIE OP POROS GRIEKENLAND

De geschiedenis vertelt ons dat de oudste ruïnes op het eiland uit 1.000 voor Christus stammen. Ook zegt men dat het eiland werd beschermd door Poseidon, de god van de zee. Er zijn zelfs resten gevonden van een tempel die aan hem gewijd werd. Als je van geschiedenis houdt, kun je je hart hier ophalen, het archeologisch museum op het Korizi-plein is een bezoek ook zeker waard. Of bezoek het oude theater van Epidavros.

Poros Griekenland Local Touch Travel

POROS KLEINE BAAITJES & FIJNE STRANDEN

Poros beschikt over prachtige stranden en rustige baaitjes. Bijvoorbeeld het zachte zandstrand van Askeli of het romantische "Love Bay" met azuurblauw water . Wil je graag tussen de locals liggen? Bezoek dan Neorio Beach dat vooral in het weekend zeer geliefd is onder de lokale bevolking. Al deze stranden worden omringd door pijnbomen en veel groen, wat voor een bijzonder plaatje zorgt.

Chillen tussen de locals

EILANDHOPPEN OP POROS GRIEKENLAND?

Combineer het prachtige Poros met het idyllische eiland Hydra, beiden gelegen in de Saronische Golf. Omdat ze slechts een half uurtje varen van elkaar liggen, lenen deze Griekse eilanden zich uitstekend voor een eiland combinatie. Begin of eindig met een paar nachten in Athene en je hebt een super originele en veelzijdige reis te pakken! Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland