Eilandhoppen Kefalonia

De verrassing van de Ionische Eilanden

Laat je meevoeren door de groene bergen, het azuurblauwe water en de pittoreske havensteden van Kefalonia. Wil je het meeste uit dit Griekse eiland en de omliggende regio halen? Dan is eilandhoppen vanaf Kefalonia de perfecte manier om jouw vakantie door te brengen. Daar hoef je niet veel voor te doen, want Local Touch Travel zorgt ervoor dat je de mooiste stranden en leukste belevingen ervaart. Van de vlucht naar Kefalonia tot een privétransfer naar unieke accommodaties: wil je gaan eilandhoppen in Griekenland, dan creëren wij jouw ideale vakantie en regelen het van A tot Z.

Eilandhoppen in combinatie met Kefalonia

Wist je dat Kefalonia ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Lefkas? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Kefalonia Griekenland

Wat maakt Kefalonia zo bijzonder?

Als grootste eiland van de Ionische eilanden heeft Kefalonia genoeg te bieden om jou te betoveren. Zet je zonnebril op en geniet van de tropische sfeer op een van de stranden van de 250 kilometer lange kust. Trek je wandelschoenen aan en verken bergen die tot 1.600 meter hoog kunnen worden of duik juist in ondergrondse wereld van Kefalonia. Bezoek de sprookjesachtige Melissani grot. Hier komen druipsteengrotten, een zinkgat en helderblauw water prachtig samen. Proef het onbezorgde leven op de wijngaarden van het eiland of laat je betoveren door de historische kerken en kloosters, zoals Panagia Sissiotissa of het klooster van Kipoureon.

Eilandhoppen vanaf Kefalonia: de boutique-ervaring van Local Touch Travel

Je wilt gaan eilandhoppen van Kefalonia naar enkele omringende eilanden, maar waar begin je? Local Touch Travel maakt jouw vakantie onvergetelijk. We regelen de vlucht voor je en binnen drie uur ben je op Kefalonia, waar je privétransfer je naar een authentieke Griekse accommodatie brengt. 

Na een paar dagen is het tijd voor het volgende eiland, bijvoorbeeld Lefkas. Ook daarvoor regelen wij de boottransfer voor en zorgen we voor een authentieke, kleinschalige accommodatie. Heb je speciale verzoeken, van een unieke belevenis tot een specifiek soort accommodatie? Local Touch Travel kent Kefalonia als geen ander, dus wij stellen je droomreis naar Kefalonia graag samen.

Bekijk onze combinatiereis Eilandhoppen Lefkas en Kefalonia.

Slingerweggetjes naar droomstranden

Stranden Kefalonia

Kefalonia is een veelzijdige vakantiebestemming met veel pittoreske havenplaatsjes zoals Sami, Assos en Fiskardo. Hier kun je heerlijk rondwandelen en genieten van een Griekse koffie aan het water. De huisjes zijn geschilderd in de meest vrolijke kleuren en de bougainville voegt hier nog wat extra kleur aan toe!

Ook als strandliefhebber kijk je hier je ogen uit want de stranden van Petani en Makris Gialos behoren tot de mooiste van Griekenland. Myrtos Beach, met haar steile, groene rots kliffen, witte zand en turquoise zeewater wordt zelf regelmatig verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Onze eigen favoriet is Antisamos Beach. Prachtig strand aan de rand van een groen pijnboombos, goede bedjes en toffe strandtenten.

Bezienswaardigheden Kefalonia

De overige natuur op Kefalonia is ook zeker indrukwekkend te noemen. Door de ligging in het Noordwesten van Griekenland, bestaat het eiland uit veel groen en prachtige bloemen. Huur eens een auto en rijdt door het imposante berggebied rondom de berg Enos (1628 m) of breng een bezoek aan de magische grotten van Melissani of Dogarati.

In Argostoli komen de zeeschildpadden in de ochtend een kijkje nemen bij de vissersboten in de haven. Als je geluk hebt, kun je ze gedag zeggen! Vanuit Argostoli kun je ook het pontje nemen naar het schiereiland waar ook diverse mooie stranden te vinden zijn zoals het bekende roodgekleurde Xi Beach.

Griekse lekkernijen van Kefalonia

Op culinair gebied heeft Kefalonia ook veel te bieden. Zo staat het bekend om zijn heerlijke kaas, zoete honing en smaakvolle wijnen. De vele gezellige plaatsjes verspreid over het eiland, bieden een keur aan traditionele taverna’s en hippe restaurants.

De ene keer zit je onder een parasol aan zee, de andere keer zit je in de schaduw onder een boom in 1 van de kleurrijke straatjes.

Reizen door de ogen van een local!

De mooiste belevingen rondom Kefalonia

Van de blauwe grotten tot het kasteel Agios Georgios Kastro: je ontdekt iedere dag iets anders wanneer je gaat eilandhoppen vanaf Kefalonia. Dit is niet voor niets het grootste Ionische eiland. Dat betekent ook dat er genoeg unieke belevingen te ontdekken zijn. Met Local Touch Travel krijg je de kans om in het echte Griekse leven te duiken. Vul je dagen in zoals de locals dat doen: vol lekker eten en door enkele onontdekte plekken te bezoeken.

Ontdek bijzondere Street Stories

De grote stad Argostoli kent meer dan genoeg bijzondere plekken en unieke verhalen. Je leert ze allemaal kennen tijdens een Street Stories wandeltocht. Met een lokale gids bezoek je alle hoogtepunten van de stad, zoals de iconische klokkentoren of de Bosset-brug. Wil je weten waar het lekkerste eten te vinden is in de stad? Jouw gids leidt je naar de beste plekken terwijl je leert over de unieke mensen en geschiedenis achter iedere locatie.

Leer de lokale keuken kennen

Is jouw vakantie niet compleet zonder heerlijk eten? Dan geniet je volop wanneer je het eiland Kefalonia verkent. Ga mee op een tour voor foodies. Authentieke Robola-wijn staat op het menu, maar je leert ook hoe olijfolie op dit eiland gemaakt wordt. Proef lokale honing en ontdek welke specialiteiten hier nog meer op het menu staan. Tijdens een kookworkshop leer je enkele lokale delicatessen maken. Je sluit de dag af met een heerlijke feestmaaltijd in Griekse sfeer.

Eilandhoppen in combinatie met Kefalonia?

Wist je dat Kefalonia ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Lefkas? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!