Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

KEFALONIA GRIEKENLAND

De verrassing van de Ionische Eilanden

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische Archipel waartoe ook Corfu en Lefkas behoren. Het ligt ten noorden van het eiland Zakynthos en net ten zuiden van het eiland Lefkas. Het eilandje Ithaka ligt noordoostelijk bijna tegen Kefalonia aan. Het is het minst bekende eiland, maar wat ons betreft misschien wel de mooiste! Waarom? Omdat wij van groene natuur houden en van veel afwisseling in bezienswaardigheden. Dit vind je allemaal op Kefalonia. Waar je op de Cycladen vooral veel wit en blauwe huisjes ziet, zijn de dorpjes op Kefalonia bontgekleurd, echt een lust voor het oog!

EILANDHOPPEN OP KEFALONIA?

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

Wist je dat Kefalonia ideaal te combineren is met Lefkas en jij zo een geweldige eilandhopvakantie kunt hebben? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

VEELZIJDIG KEFALONIA GRIEKENLAND

Kefalonia is een veelzijdige vakantiebestemming met veel pittoreske havenplaatsjes zoals Sami, Assos en Fiskardo. Hier kun je heerlijk rondwandelen en genieten van een Griekse koffie aan het water.
Ook als strandliefhebber kijk je hier je ogen uit want de stranden van Petani en Makris Gialos behoren tot de mooiste van Griekenland. Myrtos Beach, met haar steile, groene rots kliffen, witte zand en turquoise zeewater wordt regelmatig verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Onze favoriet is Antisamos Beach. Prachtig strand, goede bedjes en toffe strandtenten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN KEFALONIA

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

De overige natuur op Kefalonia is ook zeker indrukwekkend te noemen. Door de ligging in het Noordwesten van Griekenland, bestaat het eiland uit veel groen en prachtige bloemen. Huur eens een auto en rijdt door het imposante berggebied rondom de berg Enos (1628 m) of breng een bezoek aan de magische grotten van Melissani of Dogarati. In Argostoli komen de zeeschildpadden in de ochtend een kijkje nemen bij de vissersboten in de haven. Als je geluk hebt, kun je ze gedag zeggen!

Grotten en zeeschildpadden

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

GRIEKSE LEKKERNIJEN OP KEFALONIA

Op culinair gebied heeft Kefalonia ook veel te bieden. Zo staat het bekend om zijn heerlijke kaas, zoete honing en smaakvolle wijnen. De vele gezellige plaatsjes verspreid over het eiland, bieden een keur aan traditionele taverna's en hippe restaurants.

De ene keer zit je onder een parasol aan zee, de andere keer zit je in de schaduw onder een boom in 1 van de kleurrijke straatjes.

EILANDHOPPEN OP KEFALONIA GRIEKENLAND?

Op Kefalonia liggen de hoogtepunten verspreid over het hele eiland. Wij raden je dan ook aan een auto te huren om al dit moois met eigen ogen te kunnen bewonderen. Kefalonia is echt een bestemming waar je niet snel uitgekeken raakt! Trouwens; je kunt Kefalonia goed combineren met Lefkas. Bekijk onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

We hebben een fantastische reis gepland samen met de dames van Local Touch. Met super belevingen ter plaatse. We moeten er nog even op wachten maar de ideeën en service zijn veelbelovend. We kijken er naar uit!

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland