Santorini Griekenland Local Touch Travel

SANTORINI GRIEKENLAND

Witte kerkjes met blauwe koepels

Santorini, Griekenland: Dit eiland is niet alleen het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen maar waarschijnlijk ook het meest bekende en gefotografeerde Griekse eiland. Het is ca 75 km2 groot en staat vooral bekend om de witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels die zich als een deken uitstrekken over de rotsachtige westkust van het eiland. Door haar unieke natuur en kenmerkende bouwstijl is Santorini erg populair bij toeristen. Je zult hier dan ook niet snel alleen zijn. Als je kunt, raden we je daarom aan om buiten het hoogseizoen naar Santorini te reizen. In de zomermaanden kan het erg druk zijn door de vele cruiseschepen die hun passagiers voor 1 of meer dagen aan wal laten komen. Tóch is dit een bestemming die je een keer gezien moet hebben!

EILANDHOPPEN OP SANTORINI

Wist je dat Santorini Griekenland ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Naxos en Mykonos of de kleinere Cycladen zoals Andros, Tinos of Paros?

Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Santorini Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Santorini witte huizen

SANTORINI: OIA OF FIRA?

Van druk bezocht tot onontdekt

Oia is de drukst bezochte plaats van het eiland. Door de unieke ligging op de steile rotskliffen, de gezellige winkelstraatjes en de beroemde zonsondergang, is het hier altijd druk, vooral door de vele cruisepassagiers. Daarom informeren onze accommodaties jou wat de beste dagen of dagdelen zijn om dit prachtige dorp te bezoeken. Het iets verderop gelegen Fira is de hoofdstad van het eiland en wat ons betreft een prima alternatief voor Oia. Je vindt hier dezelfde hoogtepunten, maar over het algemeen is het hier minder druk dan in Oia. Zoek je iets meer rust, bezoek dan Pyrgos; een meer traditioneel dorp, hoog gelegen in de heuvels in het midden van het eiland. Vanaf hier kun je bij goed weer zelfs beide kusten zien.

Santorini Griekenland Local Touch Travel

STRANDEN OP SANTORINI GRIEKENLAND

De oostkust van het eiland is over het algemeen een stuk vlakker waardoor je hier dan ook de meeste badplaatsen vindt. Dat Santorini vulkanisch is, zie je duidelijk terug in de stranden want deze bestaan voornamelijk uit donker maar fijn zand. Kamari en het naastgelegen Perissa hebben beiden een langgerekte boulevard langs het zandstrand. Aan beide kanten van de smalle wandelpromenade vind je gezellige tavernes en hippe restaurants en Beach bars, dus hier breng je gemakkelijk een hele dag door!

Santorini Griekenland Local Touch Travel

GRIEKSE WIJNEN VAN SANTORINI

Maar weinig mensen weten dat Santorini één van de weinige Griekse eilanden is die haar eigen wijn produceert. Er zijn dan ook diverse wijnhuizen te vinden aan de oostkust van het eiland die een bezoek (én proeverij) meer dan waard zijn! Er wordt zelfs gezegd dat je op Santorini de oudste wijngaarden van Europa kunt vinden. Tijdens een aantal van onze belevingen kun je een rondleiding krijgen en na afloop diverse soorten wijn proeven. Proost!

Yamas!

EILANDHOPPEN OP SANTORINI GRIEKENLAND?

Santorini is populair en heeft veel bekende hotspots. Met onze tips en eigen ervaringen, proberen wij je ook de andere kant van het eiland te laten zien door je op een unieke manier kennis te laten maken met de locals. Omdat Santorini onderdeel is van de Cycladen, is het dus uitstekend te combineren met Mykonos, Naxos of de kleinere Cycladen zoals Paros, Andros of Tinos. Bekijk onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Dit ziet er fantastisch uit, leuke blog! Heel graag neem ik contact met jullie op voor het plannen van een heerlijke vakantie naar Santorini aankomende zomer. Al jullie insidertips en ervaringen zijn van harte welkom.

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland