Naxos Griekenland Local Touch Travel

NAXOS GRIEKENLAND

Verrassend en gevarieerd

Naxos Griekenland: Het eiland heeft geen internationale luchthaven maar dat heeft ook een voordeel. Hierdoor is het namelijk minder druk dan bijvoorbeeld op de buureilanden Mykonos en Santorini. De beste mogelijkheid om Naxos te bereiken, is om naar Mykonos te vliegen en vanaf hier de ferry te nemen (ca. 1 uur en 15 min). Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en in tegenstelling tot de rest, telt het maar liefst 150 km aan kustlijn met prachtige zandstranden. Kenmerkend voor Naxos zijn de rustige, authentieke dorpjes, het uitgestrekte heuvellandschap en de vele archeologische bezienswaardigheden. Daarom zul je je hier niet snel vervelen!

EILANDHOPPEN OP NAXOS GRIEKENLAND?

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

Wist je dat Naxos ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Santorini en Mykonos of de kleinere Cycladen zoals Andros, Tinos of Paros?

Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen

BEZIENSWAARDIGHEDEN OP NAXOS

Naxos is bij uitstek geschikt om per quad, scooter of auto te verkennen. In de Melanes Vallei liggen verschillende witte bergdorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. In Filoti kun je een stop maken om op het gezellige dorpsplein tussen de oude Griekse mannetjes te genieten van een frappé; een Griekse koffie. In Apirathos vind je 2 interessante musea en met een beetje geluk loop je hier dames in traditionele klederdracht tegen het lijf. Naxos staat ook bekend om het delven van marmer. In het aan de kust gelegen Apollonia kun je dit bekijken.

Bergachtig met slaperige dorpjes

NAXOS; TYPISCH CYCLADISCH

Naxos stad (Chora) is heel charmant en misschien wel het mooiste typische Cycladen dorpje. Je kunt hier echt verdwalen in de smalle, soms half overdekte straatjes met grijs/witte tegeltjes die zo kenmerkend zijn voor de Cycladen. Aan de haven zitten vele gezellige restaurants waar je voor weinig uitstekend kunt eten. Via een kleine dam loop je naar de “Poort van Portara” wat een zeer fotogenieke plek is tijdens de prachtige zonsondergangen.

Cultuur genoeg

Naxos Griekenland Local Touch Travel

LOKALE PRODUCTEN VAN NAXOS

Op Naxos is niets zo leuk als rondslenteren in de smalle straatjes en onderweg proeven van alle lokale producten die Naxos te bieden heeft. Het eiland is nagenoeg zelfvoorzienend dus de keuze is enorm. Proef de bekende citroen likeur Kitron, puur of in een cocktail. Ook de "Naxian Cheese" is zeer beroemd, dit is op het eiland gerijpte geitenkaas en toch echt anders dan feta. Ook de aardappeltjes op Naxos zijn erg populair. Boek je via Local Touch Travel de Food Safari bij, dan zul je dit zeker proeven!

EILANDHOPPEN OP NAXOS?

Naxos is een heel veelzijdig eiland en door de ligging tussen Mykonos en Santorini, ideaal voor eilandhoppen. Goudgele stranden, gezellige dorpjes, historische opgravingen en uitstekende gastronomie maken Naxos tot een hele fijne bestemming die niet mag ontbreken! Bekijk onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland