Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen

CORFU GRIEKENLAND

Unesco Werelderfgoed

Na Kefalonia is Corfu het grootste eiland van de Ionische archipel. Het groene binnenland kenmerkt zich door de vele olijfbomen en cipressen en hierdoor waan je je in Italiaanse sferen. Corfu-stad (ook wel Kerkyra genoemd) is een prachtige oude stad die niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Vooral in de oude wijk Liston zie je veel van de Venetiaanse invloeden terug. Romantische balkonnetjes, raamluiken in allerlei kleuren en statige, brede promenades. In de kleine steegjes en kronkelende straatjes shop je in leuke boetiekjes of geniet je van een echte Griekse frappé bij 1 van de vele koffietentjes.

EILANDHOPPEN OP CORFU GRIEKENLAND?

Wist je dat Corfu ideaal te combineren is met Parga en Lefkas en je zo super kunt eilandhoppen? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Actief excursies kajak

BEZIENSWAARDIGHEDEN CORFU

Iets ten zuiden van Corfu-stad ligt het Achilleion; het zomerverblijf van de voormalige Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als "Sissi". De keizerin werd tijdens haar vele bezoeken verliefd op dit eiland en liet op deze bijzondere plek haar paleis bouwen door een Italiaanse architect. Vanuit de uitgestrekte tuinen heb je een prachtig uitzicht over een deel van Corfu.

Binnen heb je toegang tot bijna alle ruimtes, waaronder de slaapkamer van Sissi met veelal het originele meubilair en persoonlijke voorwerpen en het statige balkon met de grote zuilen. Ook zie je hier vele mooie beelden en schilderijen. Ondanks dat dit een bekende trekpleister is, mag een bezoek aan dit indrukwekkende paleis niet ontbreken!

Achilleion Paleis van Keizerin Sissi

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen

VERKEN CORFU MET DE HUURAUTO

Corfu verken je het gemakkelijkst met een huurauto want bijna alles is bereikbaar binnen 1,5 uur. Rijdend door de groene olijf- en citroenboomgaarden, geniet je met volle teugen. Wil je een écht bijzondere rit, rijd dan eens naar de Pantokrator. Dit is met 900 meter de hoogste berg van Corfu en de route gaat over kronkelende bergweggetjes omhoog tot aan de top. Onderweg trotseer je veel haarspeldbochten en smalle dorpsstraatjes. Maar bovenaan de top is het uitzicht spectaculair. Bij helder weer kun je bijna het hele eiland overzien en zie je zelfs Albanië liggen! Op de top vind je een klein klooster, diverse zendmasten en een klein cafeetje.

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen

BESTE STRANDEN OP CORFU

Aan de westkust van Corfu vind je de beste (zand)stranden. Het mondaine Golden Beach dat haar naam dankt aan het goudgele zand, maar ook de stranden rondom Lake Korrision zoals Issos Beach en Halikounas Beach zijn heerlijk. Paleokastritsa is bekend, maar zeker ook een bezoekje waard. Onze tip is het Canal D ' Amour, oftewel het Kanaal van de Liefde. Dit is een idyllisch gebied met unieke rotsformaties die een reeks prachtige baaien en kanalen vormen. Het verhaal gaat dat stellen die door dit kanaal zwemmen, binnen afzienbare tijd zullen trouwen!

Azuurblauw water!

EILANDHOPPEN OP CORFU GRIEKENLAND?

Corfu maakt deel uit van de Ionische Eilanden, net als Lefkas en Kefalonia en is dus prima te combineren met 1 van deze bestemmingen. Maar ook Parga, gelegen op het vasteland schuin tegenover Corfu, is erg geschikt voor een combinatiereis. Bekijk onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Het is mijn droom om op Corfu te gaan en het zomerverblijf van Sissi te bezoeken!!
Heel leuke blog, ik heb zin om mijn valies te maken.
Groeten uit Belgie!

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland