Tips reizen in Griekenland

Tips voor reizen in Griekenland

Van eilandhoppen

tot slapen in een molen

Heb je al talloze mooie vakanties gehad en ben je nu op zoek naar iets anders? Wil je relaxen tijdens jouw vakantie maar wil je niet gebonden zijn aan 1 bestemming?

Hier krijg je tips voor reizen in Griekenland.

Wellicht heb je al een bestemming voor ogen of weet je het land waar je naartoe wilt. Je struint het hele internet af voor informatie en inspiratie. Avonden lang worstel je door tientallen sites heen en dan nog twijfel je – is het wel echt zo leuk als het lijkt en past het wel bij mijn persoonlijke wensen? Ook op Youtube zijn er steeds meer vloggers tegenwoordig die jou (betaald/gesponsorde) tips geven over jouw reisbestemming.

EILANDHOPPEN IN GRIEKENLAND

Wist je dat Griekenland meer dan 3.000 eilanden heeft en ideaal is om te eilandhoppen? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Tips voor reizen in Griekenland

LEUKSTE PLAATSEN IN GRIEKENLAND HEEL DRUK?

Tegenwoordig hebben wij op veel plekken op aarde te maken met overtoerisme en de kans dat jouw favoriete bestemmingen dan ook door vele anderen worden bezocht, is heel groot. Urenlang in de rij staan om ergens binnen te komen, opstoppingen door grote groepen met reisleiders en overlast van te veel mensen maken de belevenis van onze reis veel minder leuk en wij belasten hiermee ook nog eens onze favoriete reisbestemming. Neem als voorbeeld Venetië; deze stad wordt overspoeld door toeristen en de inwoners zien de toeristen liever gaan dan komen.

Kunnen we dan niet meer op reis? Natuurlijk wel! Local Touch Travel geeft jou de beste tips om bekende én minder bekende plekken op deze mooie wereld te bezoeken!

Tips voor reizen in Griekenland

HANDIGE TIPS VOOR DE ULTIEME VAKANTIE IN GRIEKENLAND

Local Touch Travel heeft een aantal handige tips op een rijtje gezet om dé ultieme vakantie te beleven.

1.) Denk eerst goed na over je budget en reistijd.

Het aanbod van Local Touch Travel is zeer divers en wij kunnen dan ook voor elke portemonnee een leuke reis samenstellen. Een indicatie budget helpt enorm en zorgt ervoor dat je niet onnodig voor verrassingen komt te staan.

ALLE REISWENSEN ONDERGEBRACHT IN EEN VAKANTIE

2.) Inventariseer de wensen van iedereen die mee gaat op reis. Willen je kinderen een zwembad en veel tijd aan het strand maar je partner houdt meer van cultuur? Wil jij zelf graag een kookcursus of een sportieve activiteit doen tijdens je vakantie? Zet je wensen eerst eens op een rijtje, dan zoekt Local Touch Travel de perfecte combinatie die bij al jullie wensen aansluit!

Andros Griekenland Wandelen

WEG VAN DE MASSA MET EILANDHOPPEN IN GRIEKENLAND

3.) Ga niet alleen maar af op de top 10 bezienswaardigheden. Bij Local Touch Travel ontvang je tips om kennis te maken met de minder massale plekken van een bestemming. Wij spreken regelmatig met de inwoners van het (ei)land, over waar zij nou het liefst hun vrije tijd doorbrengen. Want zeg nou eerlijk, niemand kent zijn eigen land beter dan een local. Waarom zou je alleen toeristische sites bekijken als je ook tips van locals kunt krijgen? Die locals weten vaak het allerbeste waar je dat ene fijne koffietentje aan zee kunt vinden of wat de beste tijd is om iets te bezoeken.

Door de ogen van een local!

De echte charme van reizen is als je de cultuur van een land leert kennen en dat lukt je niet alleen door het bekijken van een kathedraal of museum. Naar plekken gaan waar locals komen en zien hoe ze leven, geeft een extra dimensie aan jouw reis. Hoe worden olijven in Griekenland geplukt en welk proces is nodig om ze zo verrukkelijk te laten smaken? Wat is zo bijzonder aan de wijn van de Cycladen en wat zie je als je van de gebaande wegen gaat op Naxos? Durf naar eilanden te reizen waar de massa toeristen niet komen. Hoe vaker er over geschreven wordt, hoe populairder en drukker de bestemming. Je zult wellicht voor sommige plekken meer moeite moeten doen om er te komen en de verbinding naar je vakantieplek zou best iets avontuurlijker kunnen uitpakken. Maar als er elke dag een jumbo jet naar toe zou vliegen, dan zouden ook heel veel andere mensen van deze “verborgen parels” weten en dan zouden ze niet meer zo verborgen zijn.

Local Touch Travel Reizen Vakantie Griekenland Olijven plukken
Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Santorini Windmill Suites

KLEINSCHALIGE ACCOMMODATIES

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Kreta White River Cottages

4.) Kies een kleinschalige accommodatie. Local Touch Travel is in contact met mens en natuur. Door het gesprek aan te gaan met onze lokaal agent en de lokale bevolking krijgen we vaak de beste tips voor kleinschalige en vaak door familie gerunde accommodaties met een persoonlijk verhaal. Vaak wordt jouw ontbijt geserveerd met producten uit eigen tuin, melk van eigen koeien en zit er een bijzonder verhaal achter hoe ze het familiebedrijf ooit begonnen zijn. Voor deze mensen is het runnen van een hotel eigenlijk geen werk meer, maar gewoon een "way of life".

unieke eilanden

COMBINEER VERSCHILLENDE

5.) Combineer meerdere bestemmingen met elkaar. Je hebt zo ver gereisd en het zou zonde zijn om maar een beperkte radius te hebben tijdens jouw vakantie. Griekenland is zeer geschikt om te gaan eilandhoppen want de afstanden zijn in het algemeen klein. Elk eiland is uniek en steeds als je op een ander eiland aankomt, heb je het gevoel dat jouw vakantie opnieuw begint. Het is ook erg leuk om het vaste land te combineren met een eiland dat voor de kust ligt. Denk bijvoorbeeld aan een stedentrip in Athene in combinatie met een klein eiland zoals Hydra en/of Poros. Local Touch Travel helpt jou om de echte parels in Griekenland te vinden en jouw reisbestemming door de ogen van een local te laten zien.

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Mykonos Sunset Cruise

6.) Comfortable reistijden.

Geen zin om nog urenlang op een ferry te zitten nadat je al 4 uur hebt gevlogen? Dat snappen wij. Geef aan wat voor reistijden jij acceptabel vindt want dit is voor iedereen anders. Waar een stel geen bezwaar heeft tegen iets langere reisdagen, kan het voor een gezin met jonge kinderen erg vermoeiend zijn.

De ene persoon vindt het prettiger vroeg in de ochtend op te staan en de eerste ferry te nemen, en de ander wil toch liever een beetje uitslapen en gaat liever in de middag. Dat zijn belangrijke details waar Local Touch Travel rekening mee houdt.

7.) Kies voor veiligheid. Door onze SGR en ANVR lidmaatschap heb jij een bepaalde zekerheid die je niet zou hebben als je online alles “los boekt”. Alle gepubliceerde reizen van Local Touch Travel vallen onder de garantie van de SGR en ANVR. Dit houdt in dat onze reizigers ervan verzekerd zijn dat de reis altijd wordt uitgevoerd of dat het geld wordt geretourneerd indien dit niet mogelijk is. Wanneer de overeenkomst ook het vervoer omvat en de bestemming al is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Dit stukje zekerheid laat je onbezorgd van jouw vakantie genieten.

ER STAAT ALTIJD IEMAND VOOR JE KLAAR!

8.) Betrouwbare partners.

Ook al kennen wij de meeste plekken nog zo goed, tóch is het fijn én belangrijk om samen te werken met een lokaal agent. Zij helpen ons met de inkoop en het samenstellen van ons product en zij kunnen jou ter plaatse bijstaan als het nodig is. Want die Griekse taal blijft ook voor ons lastig! Wij kiezen onze accommodaties met zorg uit. Wij vinden het belangrijk dat er een goede verstandhouding is zodat wij ervan uit kunnen gaan dat het hotel onze gasten met open armen ontvangt en hen een onvergetelijk verblijf bezorgt! Daarom bezoeken wij de accommodaties regelmatig en drinken dan graag een Griekse koffie samen!

LAAT JE ONTZORGEN VOOR EN TIJDENS JOUW REIS

9.) Laat je ontzorgen. Vind je het fijn als je niet meer hoeft na te denken over alle losse segmenten zoals vluchten, overtochten, transfers en verblijf? Dan zijn onze eilandhop combinaties écht iets voor jou! Wij regelen alles tot in de puntjes voor jou en staan, ook tijdens jouw reis, voor je klaar. Wordt jouw vlucht omgeboekt of gaat een ferry ineens niet meer? Geen paniek, bij ons ben je in de beste handen. Wij lossen het op voor jou, dát is onze toegevoegde waarde.

10.) Deel jouw reiservaring met ons.

Na elke geboekte reis, nemen wij contact op met de klant en bespreken we of alles naar wens was en waar wij onszelf eventueel nog kunnen verbeteren. Iedere ervaring van onze klanten is heel waardevol voor ons. Wij zijn een transparant bedrijf en werken op persoonlijke basis met ons klanten. Ben je niet helemaal tevreden of viel het toch wat tegen, dan horen we dat graag. Alleen zo kunnen wij onze kwaliteit waarborgen.

EILANDHOPPEN IN GRIEKENLAND?

Ook zin gekregen om te gaan eilandhoppen in Griekenland? Goudgele stranden, gezellige dorpjes, veel cultuur, groene vegetatie en uitstekende gastronomie maken Griekenland tot een hele fijne bestemming die niet mag ontbreken! Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd naar ons reisaanbod? Bekijk hier een van onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten. Alles is maatwerk en word op jouw wensen aangepast.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Deel jouw ervaring met ons!
Uitklappen

Afgelopen zomer zijn wij naar het prachtige Parga geweest! Wat een fantastisch en speciaal plekje in Griekenland. De insider tips die wij van jullie kregen waren echt ideaal, hierdoor wisten wij vanaf dag 1 waar je lekker en op leuke plekjes kon eten of ergens wat drinken. Dankzij Local Touch Travel een perfecte en goed voorbereide vakantie.

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland