in tijden van Corona

ALLE CORONA MAATREGELEN OP EEN RIJ

Local Touch Travel doet haar uiterste best haar klanten van de meest actuele reisinformatie te voorzien.

Omdat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen, verwijzen wij naar de site van nederlandwereldwijd.

Local Touch Travel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid en/of volledigheid van deze informatie.

(Voor het reisadvies vanuit België: bekijk de officiële pagina https://diplomatie.belgium.be)

Kleurcodes Griekenland

De kleurcode voor de Noord-Egeïsche eilanden is groen en de rest van Griekenland is geel. Lees wat dit voor u betekent. Let op: bij terugkeer uit geel gebied naar Nederland moet u vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs laten zien.

Wat heb ik nodig als ik naar Griekenland reis?

 • U kunt naar Griekenland reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat) als:
 • U voor uw reis een elektronisch PLF formulier heeft ingevuld, en;
 • U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of;
 • Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur, of;
 • Uw negatieve antigeentest niet ouder is dan 48 uur, of;
 • U een bewijs van herstel van COVID-19 kunt laten zien. Afgegeven 30 dagen na de eerste positieve COVID-19-test, deze is dan 180 dagen geldig;
 • U hoeft dan niet in quarantaine na aankomst in Griekenland.
 • Kinderen jonger dan 12 hoeven niet getest te worden.
 • Reist u met de boot tussen het Griekse vasteland en een Grieks eiland? En bent u 18 jaar of ouder? Dan moet u een ingevuld gezondheidsformulier laten zien als u aan boord gaat. Reist u met kinderen en/of jongeren onder de 18 jaar? Die kunt u op uw formulier toevoegen.
 • Reizen binnen de periode van 01/07/21-31/08/21

  Goed nieuws! Zowel de Belgische als Nederlandse overheid stellen bij reizen binnen de maanden juli en augustus 2 gratis PCR / Antigeen testen per persoon ter beschikking. Ga hiervoor naar www.testenvoorjereis.nl

  Ik ben al gevaccineerd – heb ik dan een PCR test nodig?

  Indien u volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 hoeft u bovenstaande test niet te laten zien. Wél moet u aan kunnen tonen dat u gevaccineerd bent, dit kan door uw Nederlandstalige vaccinatiebewijs van de RIVM te laten zien, dat geaccepteerd wordt in Griekenland. Uw laatste vaccinatie dient u uiterlijk 14 dagen voor vertrek te hebben gehad.

  Wat heb ik (naast een paspoort of ID kaart) nodig om Griekenland binnen te komen?

  Minimaal 24 uur voor vertrek dient u het elektronische PLF formulier in te vullen, dit is een Engelstalig formulier op de website van de Griekse overheid.

 • Het invullen van het PLF form is verplicht en gratis. Na het invullen van het PLF-formulier ontvang je een bevestigingsmail.
 • Reizigers zullen de PLF met een unieke QR-code ontvangen (dat gebeurt meestal pas in de nacht voor de dag van vertrek!).
 • Let op dat je bij het invullen van het PLF form, ook je vaccinatiebewijs/Negatieve PCR test en Reiscertificaat moet uploaden!
 • Ik heb al Corona gehad – heb ik dan ook een PCR test nodig?

  Indien u al Corona gehad heeft, hoeft u geen PCR test te laten doen. U moet wel in een (Engelstalig) document kunnen aantonen dat u COVID-19 heeft gehad.

  Wat als ik in Griekenland met de boot van eiland naar eiland of vasteland-eiland moet reizen (eilandhoppen)?

  Om per boot of per vliegtuig vanaf het vasteland naar de eilanden te reizen en andersom of als je gaat eilandhoppen, dan moet je één van de volgende documenten laten zien:

 • Of een bewijs van vaccinatie (de laatste vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor de reis zijn gezet). De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands).
 • Of een negatieve PCR-test of een sneltest (LAMP-test of antigeen-sneltest).
 • Of een document dat aantoont dat u COVID-19 heeft gehad.
 • Iedereen moet een gezondheidsverklaring invullen (Pre-boarding health declaration questionnaire). Het formulier kan ook online ingevuld worden, via https://sea.travel.gov.gr/#/. Het online-formulier dient binnen 24 uur vóór iedere scheepsreis worden voltooid. U ontvangt meteen een bevestiging en de QR-code.

  Overige regels

  · Je kunt bij de grens of op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bijvoorbeeld door warmtecamera’s of thermometer ’pistolen’.

 • Bij aankomst in een van de Griekse luchthavens is het mogelijk dat je een steekproefsgewijze RAPID antigeentest moet ondergaan.
 • Indien je positief getest wordt moet je in quarantaine gaan. In dit geval worden de reiziger en reisgenoten ondergebracht in quarantainehotels, waar ze verdere PCR testen zullen ondergaan om de eerste diagnose te bevestigen. Ze blijven dan minimaal 14 dagen in deze quarantainehotels. De kosten van de accommodatie in quarantainehotels vallen onder de Griekse staat.
 • Op deze pagina vind je naast de kleurcodes ook verdere belangrijke- en actuele informatie die vanuit de RIVM gegeven wordt m.b.t. het reizen naar Griekenland. De belangrijkste regels die op dit moment toepassing zijn vind je hieronder:

  - In heel Griekenland geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. Je riskeert een boete van EUR 300,-- als je geen mondkapje draagt. In praktijk en uit ons eigen ervaring blijkt dat veel mensen dit in de buitenlucht niet doen.

  - Er is een avondklok van toepassing van 00:30 tot 05:00 uur.

  - Musea zijn geopend, Archeologische bezienswaardigheden en winkels zijn geopend, houd altijd de sociale afstand van 1.5 meter.

  - Horeca is geopend tot 00:15 uur.

  Moet je je laten testen in Griekenland voor terugkeer naar Nederland?

  Mensen die niet volledig tegen COVID-19 gevaccineerd zijn of geen coronaherstelbewijs hebben, moeten vanaf zondag 8 augustus een negatief testbewijs kunnen overleggen als ze vanuit een 'geel' EU-land terugkeren naar Nederland.

  De test die vanaf 8 augustus bij terugkeer naar Nederland verplicht is, moet in het bezochte land worden afgenomen.

  Een PCR-test moet maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.

  Een antigeentest is ook toegestaan, maar die moet maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland zijn afgenomen. Reizen mag vanzelfsprekend alleen als de uitslag negatief is. Dat wordt bij vliegreizen gecontroleerd door de luchtvaartmaatschappij.

  Reizigers die wel volledig gevaccineerd zijn of van COVID-19 hersteld zijn, moeten dat kunnen aantonen via de CoronaCheck-app. Als een test in het bezochte land geld kost, dan is dit voor rekening van de reiziger. Niet in ieder land kost een coronatest geld.

  Op nederlandwereldwijd.nl kunnen reizigers informatie vinden over het land waar ze naartoe gaan.

  In welke taal worden welke documenten geaccepteerd?

  De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). Alle andere bewijzen, zoals een PCR-test of een bewijs van herstel van corona, moeten zijn opgesteld in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch.

  Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Griekenland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
 • Reisverzekering

  Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Checkt u dit goed bij uw eigen verzekering.

  Testlocaties in Griekenland

  Zie voor meer informatie over de testlocaties in Griekenland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

  Handige links

  VOORBEELDREIZEN

  Tel: 035-6781795

  E-Mail: info@localtouchtravel.nl

  BTW NL8598.47.500.B01
  KVK-nr 74306022

  Local Touch Travel
  Nieuwe Spiegelstraat 18
  1406 SJ Bussum
  Nederland