fbpx

in tijden van Corona

ALLE CORONA MAATREGELEN OP EEN RIJ

Datum geactualiseerd: 7 juni 2021

Local Touch Travel doet haar uiterste best haar klanten van de meest actuele reisinformatie te voorzien. Omdat informatie snel (per dag en zelfs per uur) kan veranderen, verwijzen wij naar de site van nederlandwereldwijd.

Local Touch Travel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de juistheid en/of volledigheid van deze informatie.

(Voor het reisadvies vanuit België: bekijk de officiële pagina https://diplomatie.belgium.be)

Kleurcodes Griekenland

Eilanden uit ons reisprogramma die op dit moment geel zijn: de Ionische eilanden (Corfu, Kefalonia, Lefkas).

Hoe gaat het in zijn werk met de gezondheidsverklaring?

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van- en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben, maximaal 72 uur oud. Op de gezondheidsverklaring vult u voor u gaat vliegen in of u klachten heeft die passen bij het coronavirus (COVID-19). Als u geen klachten heeft mag u aan boord. U dient het ingevulde formulier te laten zien bij het instappen (boarden). Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. U kunt op de luchthaven gevraagd worden om de gezondheidsverklaring te laten zien. Wanneer u via Local Touch Travel een vlucht met Transavia heeft bijgeboekt, vult u de gezondheidsverklaring in tijdens het online inchecken. U hoeft dan geen formulier te printen. Indien u zelf uw vlucht heeft geboekt kunt u dit formulier op deze pagina* vinden. Transavia heeft daarnaast een pagina waarop u informatie kunt vinden betreft ‘veilig en gezond vliegen’.

Wanneer heb ik een PCR test nodig?

Indien u naar Griekenland reist dient u een negatieve PCR-test te overleggen, die maximaal 72 uur voor binnenkomst van Griekenland is afgenomen. Wij bieden u de mogelijkheid om via deze pagina uw PCR testafspraak in te plannen. Dit tegen een gunstig tarief á € 69,95 per persoon. Testen kan op ca. 25 locaties in NL: voor 12.00 getest = dezelfde dag uitslag, na 12.00 getest = de volgende dag voor 10.00 uur uitslag.

*Aanvulling: De invulbare pdf m.b.t. de gezondheidsverklaring werkt niet op alle mobiele telefoons en tablets. Ga voor uw vertrek na of u de pdf kunt invullen op uw telefoon of tablet. Werkt het niet? Print het formulier dan 2 keer uit: 1 voor de heenreis en 1 voor de terugreis.

Ik ben al gevaccineerd – heb ik dan een PCR test nodig?

Indien u volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 hoeft u bovenstaande test niet te laten zien. Wél moet u aan kunnen tonen dat u gevaccineerd bent, dit kan door uw Nederlandstalige vaccinatiebewijs van de RIVM te laten zien, dat geaccepteerd wordt in Griekenland. Uw laatste vaccinatie dient u uiterlijk 14 dagen voor vertrek te hebben gehad.

Wat heb ik (naast een paspoort of ID kaart) nodig om Griekenland binnen te komen?

Minimaal 24 uur voor vertrek dient u het elektronische PLF formulier in te vullen, dit is een Engelstalig formulier op de website van de Griekse overheid.

 • Het invullen van het PLF form is verplicht en gratis. Na het invullen van het PLF-formulier ontvang je een bevestigingsmail.
 • Reizigers zullen de PLF met een unieke QR-code ontvangen (dat gebeurt meestal pas in de nacht voor de dag van vertrek!).
 • Let op dat je bij het invullen van het PLF form, ook je vaccinatiebewijs/Negatieve PCR test en Reiscertificaat moet uploaden!
 • Ik heb al Corona gehad – heb ik dan ook een PCR test nodig?

  Indien u al Corona gehad heeft, hoeft u geen PCR test te laten doen. U moet wel in een (Engelstalig) document kunnen aantonen dat u COVID-19 heeft gehad.

  Wat als ik in Griekenland met de boot van eiland naar eiland of vasteland-eiland moet reizen (eilandhoppen)?

  Om per boot of per vliegtuig vanaf het vasteland naar de eilanden te reizen en andersom of als je gaat eilandhoppen, dan moet je één van de volgende documenten laten zien:

 • Of een bewijs van vaccinatie (de laatste vaccinatie moet ten minste 14 dagen voor de reis zijn gezet). De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands).
 • Of een negatieve PCR-test of een sneltest (LAMP-test of antigeen-sneltest).
 • Of een document dat aantoont dat u COVID-19 heeft gehad.
 • Iedereen moet een gezondheidsverklaring invullen (Pre-boarding health declaration questionnaire). Het formulier kan ook online ingevuld worden, via https://sea.travel.gov.gr/#/. Het online-formulier dient binnen 24 uur vóór iedere scheepsreis worden voltooid. U ontvangt meteen een bevestiging en de QR-code.

  Overige regels

  · U kunt bij de grens of op het vliegveld gecontroleerd worden op symptomen, bijvoorbeeld door warmtecamera’s of thermometer ’pistolen’.

 • Bij aankomst in een van de Griekse luchthavens is het mogelijk dat je een steekproefsgewijze RAPID antigeentest moet ondergaan.
 • Indien je positief getest wordt, moet je in quarantaine gaan. In dit geval worden de reiziger en reisgenoten ondergebracht in quarantainehotels, waar men verdere PCR testen zullen ondergaan om de eerste diagnose te bevestigen. Men blijft dan minimaal 14 dagen in deze quarantainehotels. De kosten van de accommodatie in quarantainehotels vallen onder de Griekse staat.
 • Op deze pagina vindt u naast de kleurcodes ook verdere belangrijke- en actuele informatie die vanuit de RIVM gegeven wordt m.b.t. het reizen naar Griekenland. De belangrijkste regels die op dit moment van toepassing zijn, vindt u hieronder:

  - In heel Griekenland geldt de verplichting om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes, zowel binnen als buiten. U riskeert een boete van EUR 300,- als u geen mondkapje draagt. In praktijk en uit ons eigen ervaring blijkt dat veel mensen dit in de buitenlucht niet doen.

  - Er is een avondklok van toepassing van 00:30 tot 05:00 uur.

  - Musea zijn geopend, Archeologische bezienswaardigheden en winkels zijn geopend, houd altijd de sociale afstand van 1.5 meter.

  - Horeca is geopend tot 00:15 uur.

  Wanneer moet je je laten testen in Griekenland voor terugkeer naar Nederland?

  Kom je uit een oranje gebied zoals Kreta, Athene, de Cycladen of het vaste land van Griekenland dan moet je je voordat je terugvliegt naar Nederland laten testen. Je hoeft je niet te laten testen na een verblijf in gele gebieden zoals de Ionische eilanden (Corfu, Kefalonia, Lefkas).

  Alles wat u moet weten over quarantaine

  Na een verblijf in oranje gebied van Griekenland; dus ook Kreta en de Zuid-Egeïsche eilanden gaat u in Nederland wel 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaine periode. Doe de Quarantaine Reischeck zodat u ziet wat u moet regelen als u vanuit het buitenland Nederland weer wilt inreizen en of u in quarantaine moet.

  In welke taal worden weke documenten geaccepteerd?

  De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). Alle andere bewijzen, zoals een PCR-test of een bewijs van herstel van corona, moeten zijn opgesteld in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Russisch.

  Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Griekenland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.
 • Reisverzekering

  Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Checkt u dit goed bij uw eigen verzekering.

  Testlocaties in Griekenland

  Zie voor meer informatie over de testlocaties in Griekenland de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

  Handige links

  VOORBEELDREIZEN

  Tel: 035-6781795

  E-Mail: info@localtouchtravel.nl

  BTW NL8598.47.500.B01
  KVK-nr 74306022

  Local Touch Travel
  Nieuwe Spiegelstraat 18
  1406 SJ Bussum
  Nederland