ONTDEK DE GRIEKSE KEUKEN

Local Touch Travel heeft een ruim aanbod in bijzondere culinaire belevingen. Zo kun je Grieks leren koken volgens grootmoeders recept of ga op foodsafari door Athene en proef onderweg de heerlijkste Griekse lekkernijen. En wil je écht een bijzondere beleving? Boek dan ons thuisdiner bij Marisa en maak voor 1 avondje deel uit van een Griekse familie. Yamas!

Ontdek Griekenland door kennis te maken met de traditionele keuken. Local Touch Travel organiseert bijzondere culinaire activiteiten. Creëer waardevolle momenten en beleef je mooiste vakantieverhaal!

In touch with locals

FOOD SAFARI

Corfu

De beste manier om Corfu te leren kennen is door met een local op pad te gaan door het historische centrum van Corfu-stad. Verdwaal in de smalle straatjes en proef onderweg de heerlijkste traditionele gerechten terwijl je van een échte foodie van alles leert over de eetcultuur op dit mooie eiland. Door de ligging tegenover Italië, vind je op Corfu veel Italiaanse invloeden en die zie niet alleen terug in de keuken, maar zeker ook in de gepassioneerde bevolking. Deze beleving is een heuse smaaksensatie die je niet mag missen!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

KOOKCURSUS

Naxos

In een groene vallei, te midden van stromende beekjes en de heerlijke geur van verse groenten en kruiden, ligt het knusse “Basiliko”. Verscholen onder de eeuwenoude sinaasappelbomen, vind je deze bijzondere taverna. De familie geeft je graag een rondleiding over het terrein of maakt samen met jou een wandelingetje langs de rivier richting het nabijgelegen dorpje.

De kooklessen van Basiliko zijn gebaseerd op recepten uit grootmoeders tijd en gaan vaak vele generaties terug. Hier leren ze je de geheimen van de Naxiaanse keuken en alle gerechten worden bereid met producten die op eigen grond verbouwd worden. Zelfs het glas wijn tijdens de maaltijd komt van de eigen wijngaard. Een bijzondere beleving!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

KOOKCURCUS

Poros

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe Kleftiko gemaakt wordt of welke ingrediënten er in Moussaka gaan? De Griekse Katerina neemt je mee op culinaire reis door de traditionele keuken van Griekenland en Poros. Zodra je bij haar de keuken binnenstapt, komen de geuren van verse kruiden je tegemoet. Ze geeft al vele jaren kookworkshops en ziet er dan ook “streng” op toe dat je het juiste recept volgt. De Griekse keuken is een van de gezondste ter wereld, het is niet voor niks dat de Grieken zo oud worden!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

WIJNPROEVERIJ

Parga

In de sfeervolle ruimte van ‘The Old Olive Oil Factory’ in Parga-stad, beleef je een bijzondere avond.

Een gepassioneerde sommelier neemt je mee op ontdekkingstocht langs de verschillende wijnen afkomstig uit de Ionische archipel. Eerst leer je alles over de wijngaarden, de druiven en het productieproces. Dorst gekregen? Dat komt goed uit, want je krijgt maarliefst 6 verschillende wijnen te proeven! Na de tasting mag je 1 glaasje van jouw favoriete wijn uitkiezen en hiervan genieten terwijl de sommelier nog een aantal overheerlijke Mediterraanse tapas serveert.

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

ADVIES OP MAAT?

Plan dan nu een kosteloos adviesgesprek met een van onze  reisspecialisten en laat jouw ideale reis samenstellen. De genoemde reizen op onze website zijn slechts voorbeelden. Uiteraard is het mogelijk om de volgorde, verblijfsduur en accommodatie naar keuze aan te passen. Onze kracht is dat wij eerst alle wensen van de klant inventariseren en op basis hiervan een voorstel op maat maken.