Wat gaan we op vakantie doen?

Wil jij tijdens je vakantie ook echt kennis maken met een bestemming en de bewoners? Dan ben je bij Local Touch Travel aan het juiste adres. Wij helpen je niet alleen met het samenstellen van jouw ideale reis, maar wij voegen daar nog iets heel belangrijks aan toe, namelijk een stukje beleving! Door ons bijzondere aanbod van excursies, wij noemen ze liever “belevingen”, zorgen we ervoor dat je kunt proeven van het lokale leven op jouw bestemming. Geniet van een thuisdiner bij een local in Athene, leer Grieks koken volgens grootmoeders recept of help mee met de olijvenoogst. Wat je ook bij ons boekt, alles staat in het teken van connecten met de bevolking. Dat is nou echt de “Local Touch”!

Local Touch Travel's

Belevingen

Contact met locals

Als je op vakantie gaat, wil je zoveel mogelijk meekrijgen van de plaatselijke cultuur en de mensen, maar hoe leer je een land nu het beste kennen? Local Touch Travel brengt jou op verschillende manieren in contact met de lokale bevolking. Op deze manier neem je (soms letterlijk) een kijkje in hun leven en leer je meer over de gebruiken en achtergronden van een land en haar bewoners.

 

Wij hebben daarom een aantal bijzondere “belevingen” samengesteld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een thuisdiner bij een local in Athene? Of leer een Griekse hartige taart bakken op de ouderwetse manier van Bakker Antonis op Naxos. Hou je van het rustige plattelandsleven? Neem dan een kijkje op een boerderij op Mykonos en maak kennis met de tradities en lokale producten van de Griekse Boeren. Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Al onze belevingen zijn vooraf te reserveren en vinden plaats in kleine groepen (tegen meerprijs ook privé-tours mogelijk).

Ontdek de lokale keuken

Een culinaire beleving maakt jouw vakantie nog leuker! Ontdek de Griekse keuken op veel verschillende manieren. Local Touch Travel heeft een ruim aanbod in bijzondere culinaire belevingen. Zo kun je Grieks leren koken volgens grootmoeders recept of ga op Culinaire Wandeltocht op Madeira en proef onderweg de beste lekkernijen. En wil je écht een bijzondere beleving? Boek dan ons thuisdiner bij Marisa en maak voor 1 avondje deel uit van een Griekse familie. Yamas!

Actief genieten

Je kent het wel, je bent op vakantie en na 2 dagen relaxen bij het zwembad of aan zee, word je onrustig. Je wilt wat actiefs doen, maar tegelijkertijd ook iets van het land zien. Daar hebben wij wat op gevonden! Op veel van onze bestemmingen bieden we originele activiteiten aan waardoor je op een actieve manier kunt genieten van de omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld kajakken op zee bij het eiland Poros of paardrijden en raften door een schitterende kloof net buiten Parga. En wat dacht je van een Eco fietstour door het oude Athene of een uitgebreide wandeling door het historische centrum van Hydra?

Kindvriendelijke belevingen

Cliché, maar waar: Als je kinderen het leuk hebben tijdens de vakantie, dan geniet je zelf ook. Maar zie maar eens elke dag opnieuw iets leuks te bedenken en iedereen tevreden te houden. Daarom gaan wij graag voor jou op zoek naar leuke activiteiten die je op reis kunt doen met je kind(eren). Dat kan van alles zijn dat aansluit op hun interesses: Van zelf zeep maken van olijfolie tot raften op een spannende rivier. Een mooie manier voor kinderen om iets van de omgeving te zien en kennis te maken met de lokale tradities. Vraag onze reisspecialisten om advies en leuke tips voor kinderen van alle leeftijden. 

Eilandhoppen op Mykonos in Griekenland

Vitamine zee

Zon, zee en strand zijn vaak de eerste dingen waar je aan denkt als je het woord “vakantie” hoort. Azuurblauw water, lange zandstranden of verborgen baaitjes zijn dé plekken waar we ons graag bevinden als we vakantie vieren. Maar er zijn meer manieren om van de prachtige Griekse zee te genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sunset cruise op een klein zeilschip in Mykonos of met de kayak langs de indrukwekkende zeegrotten van Lefkas. Local Touch Travel heeft voor jou de meest bijzondere belevingen met “de zee” als hoofdrolspeler geselecteerd. Zo kun jij optimaal genieten van je vakantie!

Advies op maat?

Plan dan nu een kosteloos adviesgesprek met een van onze  reisspecialisten en laat jouw perfecte reis samen stellen. De genoemde reizen op onze website zijn slechts voorbeelden. Uiteraard is het mogelijk om de volgorde, verblijfsduur en accommodatie naar keuze aan te passen. De kracht van Local Touch Travel is dat wij eerst alle wensen van de klant inventariseren en op basis hiervan een voorstel op maat maken.