Ontdek de Portugese keuken

Bij Local Touch Travel houden we erg van goed eten en we hebben dan ook  een ruim aanbod in bijzondere culinaire belevingen. Zo kun je Portugees leren koken volgens grootmoeders recept of maak je de beroemde Pasteis de Nata in Lissabon of Porto. En wil je écht een bijzondere beleving? Boek dan onze privé tour en ga samen met een lokale gids op foodsafari en ontdek de plekken waar de locals zelf graag komen.

Maak contact met de locals en hun culinaire geheimen en proef de lekkernijen van de Portugese keuken - de ideale manier om een land en de cultuur te leren kennen. Verdiep je in hoe de mensen hier leven. Door onze belevingen maak je op verschillende manieren contact met de lokale bewoners en keer je met bijzondere verhalen weer terug naar huis.

Ontdek de culinaire geheimen van Portugal

CULINAIRE WANDELTOCHT

Madeira

Tijdens deze culturele en smaakvolle ervaring, word je meegenomen naar Funchal om traditionele gerechten uit Madeira te proeven terwijl je geniet van een glas Madeira-wijn of een kopje Portugese thee. De tour begint in het charmante historische centrum met een gekwalificeerde gids die vele jaren ervaring heeft. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers. Je gids legt de historische en culturele details van de stad uit, evenals de tradities achter elk gerecht, die de tour nog aantrekkelijker maken.

Deze 4-uur durende tour omvat 7 stops inclusief een bezoek aan de markt. Je proeft van alles, van verse tonijn tot gegrilde chorizo, van een ambachtelijke chocoladeproeverij tot de beroemde lokale vla taarten. Deze heerlijke traktaties maken deze tour tot het hoogtepunt van jouw vakantie!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

CULINAIRE GEHEIMEN

Lissabon

Ontdek Lissabon’s culinaire geheimen in de meest authentieke buurten en verborgen parels van Lissabon. Je bent 3 uur onderweg met een privé-gids, een echte local die gespecialiseerd is in culinaire belevingen. Van de zoete “Pasteis de Nata” tot een hartig kipstoofgerecht, deze tour staat voor “eten zoals een local”.

Jouw persoonlijke gids wacht op jou bij de ontmoetingsplaats Church of the Holy Constable en neemt je mee naar de fijne plekken waar veel locals komen. Je maakt ca. 6 stops waarbij je onderweg heerlijke kleine gerechten en drankjes proeft. Ondertussen legt de gids uit hoe de eetcultuur tot stand gekomen is. Met een beetje geluk verklapt hij jou ook wat geheime recepten! Heb je speciale wensen voor de tour, geen probleem, juist omdat je een privétour boekt, heb je alle vrijheid om alles af te stemmen naar jouw eigen wensen.

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

PASTEIS DE NATA WORKSHOP

Porto

Voor deze beleving nemen we je mee naar Kinidaros Village: een traditioneel dorpje waar de inwoners eerst leren dansen nog voordat ze kunnen lopen. De 3e generatie van de Tselentis familie beheert al 70 jaar deze bakkerij en dagelijks wordt hier 200 kilo brood in de houtoven gebakken. Bakker Antonis vertelt je zijn familiegeheimen en hij leert je hoe je de lekkerste hartige taart van het eiland bakt! Terwijl de taart in de oven staat, maak je een wandeling van ca. 30 minuten door het plaatsje Kinidaros. Voor de terugweg hoef je alleen je neus maar te volgen en bij terugkomst mag je meerdere lekkernijen in de bakkerij uitzoeken. De prachtige tafel onder één van de eeuwenoude eikenbomen staat al klaar dus het genieten kan beginnen. Smakelijk eten!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

Op zoek naar een bijzondere beleving?

Maak contact met de locals en hun culinaire geheimen en proef de lekkernijen van de Portugese keuken – dat is pas écht een manier om een land en een cultuur te leren kennen. Verdiep je in hoe de mensen hier leven en maak kennis met de lokale gerechten. Door onze belevingen maak je op verschillende manieren contact met de mensen en keer je met bijzondere verhalen weer terug naar huis.

Madeira wijntour 3

WIJNTOUR PRIVE

Madeira

Jouw privé gids Valdemar neemt je mee op een indrukwekkende tour door zijn geliefde Madeira en laat je in 6 uur kennis maken met twee van de mooiste wijngaarden en diverse wijnen.

De eerste stop is Estreito de Camara de Lobos, in het zuidoosten van het eiland en de tweede stop is in São Vicente, in het noordwesten. De wegen zijn smal en gaan door wijngaarden en over oude boerenwegen. Onderweg kom je langs enkele waanzinnige uitzichtpunten dus hou je camera in de aanslag!

Ben jij een échte wijnliefhebber en wil je meer weten over de tradities en de cultuur? En leer je dit het liefste van een local? Dan is dit dé perfecte tour voor jou!

Geïnteresseerd in deze bijzondere beleving? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

FOODTOUR

Lissabon

Portugees eten is gewoonweg heerlijk! Ontdek de smaken van Lissabon en deel je voorkeuren met jouw gids voor deze 100% gepersonaliseerde foodtour. Klassieke gerechten, lokale drankjes, zoete lekkernijen of streetfood; de keuze is aan jou! Je favoriete foodie stelt de foodtour van je dromen samen.

Bij deze foodtour ga je wandelend Lissabon ontdekken en heb je tijdens 6-10 stops de gelegenheid om Lissabons culinaire geheimen in de meest authentieke buurten te proeven. Vertrouw op de lokale fijnproevers die Lissabon verkend en stukje bij beetje ontdekt hebben. Zij staan klaar om de eetervaring van je dromen te creëren. Ben je al bekend met Portugees eten of ben je juist op zoek naar iets heel bijzonders? Laat het je gastheer weten; zij kennen de beste hotspots voor lekker en lokaal eten.

Geïnteresseerd in deze bijzondere beleving? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

Wijnproeverij Porto Excursies

WIJN & PORT PROEVERIJ

Porto

Ontdek Porto door de ogen van onze local Pedro. Laat je mee nemen op een wandeltocht met deze wijnexpert waarin hij jou kennis laat maken met de beste wijnen uit zijn stad.

Omdat wijn nou eenmaal nóg lekkerder smaakt met een hapje erbij, genietje ook van heerlijke lokale lekkernijen zoals kaas en olijven, een traditioneel Portugees broodje en amandelcake. Drink de beste wijn en port in de stad en kom op plekken waar weinig toeristen komen.

Deze 2 uur durende tour is de ideale start voor een top avond inclusief een culinaire en lokale beleving.

Geïnteresseerd in deze bijzondere beleving? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

ADVIES OP MAAT?

Plan dan nu een kosteloos adviesgesprek met een van onze reisspecialisten en laat ons jouw perfecte reis samenstellen. De reizen op onze website zijn voorbeeldreizen. Uiteraard is het mogelijk om de bestemmingen,  volgorde, verblijfsduur en type accommodatie naar keuze aan te passen. Onze kracht is dat wij eerst jouw wensen inventariseren en op basis hiervan maken we een voorstel op maat.