De wereld ontdekken is onze passie!

Als je op zoek bent naar grote resorts op drukke plekken waar je zomaar eens je overbuurman uit Nederland tegen het lijf zou kunnen lopen, dan kun je ons beter niet bellen. Deze reizen laten wij graag aan onze collega- touroperators over. Wat je dan wel van ons mag verwachten? Wij gaan voor jou op zoek naar kleinschalige accommodaties, originele combinaties en bijzondere belevingen op de bestemming. Wij maken jouw reis niet alleen geheel op maat, maar door ons aanbod van bijzondere excursies (wij noemen het liever ‘belevingen’) leer je het land en de bewoners pas echt goed kennen!

Nieuwsgierig geworden naar de Local Touch ?

Reizen op maat maken is onze expertise

Leuk je te ontmoeten!

Wij zijn Local Touch Travel en wij bestaan uit een ervaren en enthousiast team. Oké, we geven het maar meteen toe: wij zijn reisverslaafd! Samen werken wij met een aantal freelancers en partners stuk voor stuk al jaren in de reisbranche. Door deze ervaring in diverse functies bij reisbureaus, touroperators en internationale reismerken, hebben wij veel kennis opgedaan en veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland en Portugal. En laten deze laatste bestemmingen nou een bijzonder plekje in ons hart veroverd hebben!

In 2018 kwam onze grote droom uit en zijn we onze eigen touroperator label gestart “Local Touch Travel”: een touroperator gespecialiseerd in reizen op maat met de nadruk op de lokale beleving. Natúúrlijk moesten Griekenland en Portugal de eerste bestemmingen worden, maar er zijn nog zoveel bijzondere plekjes op deze wereld die wij graag met jullie willen delen, dus voorlopig zijn we nog niet klaar!

Local Touch Travel's

paspoort

Onze favoriete persoon is:

Floortje Dessing

Onze "Local Touch" tip:

Ga op foodsafari in Athene of Lissabon!

Ons mooiste (reis)boek:

De Blanke Masai / Corinne Hofmann

Onze favoriete reisbestemmingen:

Parga in Griekenland & Madeira in Portugal

Onze hobby:

Koken voor vrienden en familie

Onze favoriete gerechten:

Griekse Stifado en Portugese Pasteis de Nata

De garanties van:

Local Touch Travel

Veilig boeken, veilig op reis

Bij Local Touch Travel vinden we het belangrijk dat je met een veilig gevoel je reis kunt boeken en je je geen zorgen hoeft te maken of jouw reisorganisatie wel betrouwbaar is en of je je geld terug krijgt bij eventueel financieel onvermogen. Daarom zijn wij aangesloten bij alle bekende keurmerken zodat je weet waar je aan toe bent als het toch een keertje tegenzit.

SGR

Stichting garantiefonds reisgelden

Local Touch Travel (KvK nr. 74306022) is een activiteit van Onyx Travel B.V. en is aangesloten bij SGR onder nummer 3802. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds

Local Touch Travel (KvK nr. 74306022) is een activiteit van Onyx Travel B.V. en is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

– (een deel van) de reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

– de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij jou vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan: een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

ANVR

Algemene Nederlandse vereniging reisorganisaties

Local Touch Travel is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) onder nummer 5587. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. Op de reizen die we aanbieden op onze websites zijn de ANVR Reis- en boekingsvoorwaarden van toepassing.

 

Onze partners

Lokaal agent

Ook al kennen wij de meeste plekken nog zo goed, tóch is het fijn én belangrijk om samen te werken met een lokaal agent. Zij helpen ons met de inkoop en het samenstellen van ons product en zij kunnen jou ter plaatse bijstaan als het nodig is. Want die Griekse taal blijft ook voor ons lastig!

In Griekenland werken wij daarom samen met El Greco – ClubTours. Zij hebben diverse vestigingen in Griekenland en zijn al jaren een loyale partner van Local Touch Travel. 

Wij kiezen onze accommodaties met zorg uit. Wij vinden het belangrijk dat er een goede verstandhouding is zodat wij ervan uit kunnen gaan dat het hotel onze gasten met open armen ontvangt en hen een onvergetelijk verblijf bezorgt! Daarom bezoeken wij de accommodaties regelmatig en drinken dan graag een Griekse koffie samen!

Accommodaties

Transavia

Local Touch Travel vliegt alleen met betrouwbare partners zoals Transavia. Transavia is in 1965 is opgericht. Al meer dan 50 jaar lang brengen zij passagiers met veel plezier naar de mooiste vakantiebestemmingen in Griekenland. Transavia is onderdeel van de AIR FRANCE KLM Groep. Daarmee behoren ze tot de grootste luchtvaartgroep van Europa.

Op verzoek bieden wij ook vluchten met KLM of Aegean Airlines.

Griekse producten

Frederiek Lommen

Frederiek Lommen is journalist, schrijver en Griekenland-kenner. En natuurlijk veel meer, zoals dat vast ook bij jou het geval is. Schrijven, lezen, bloggen, reizen, fotograferen, dat is wat zij graag doet. Ze houdt zielsveel van Griekenland, maar is ook graag in andere delen van Europa en de rest van de wereld. De verhalen daarover en de bijbehorende foto’s vind je in haar boeken, kranten- en tijdschriftenartikelen en reisblogs. Ze schrijft o.a. voor de Volkskrant, De Groene Amsterdammer en Griekenland Magazine.