REIZEN DOOR DE OGEN VAN EEN LOCAL

Als je op reis gaat, wil je zoveel mogelijk meekrijgen van de plaatselijke cultuur en de mensen, maar hoe leer je een land nu het beste kennen? Local Touch Travel brengt jou op verschillende manieren in contact met de lokale bevolking. Op deze manier neem je (soms letterlijk) een kijkje in hun leven en leer je meer over de gebruiken en achtergronden van een land en haar bewoners. We hebben daarom een aantal bijzondere “belevingen” samengesteld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een thuisdiner bij een local in Athene? Of leer een Griekse hartige taart bakken op de ouderwetse manier van Bakker Antonis op Naxos. Hou je van het rustige plattelandsleven? Neem dan een kijkje op een boerderij op Mykonos en maak kennis met de tradities en lokale producten van Griekse boeren. Dit is slechts een greep uit ons aanbod. Al onze belevingen zijn vooraf te reserveren en vinden plaats in kleine groepen. (tegen meerprijs ook privé-tours mogelijk).

Een land echt ontdekken doe je door contact te hebben met locals. Local Touch Travel organiseert bijzondere activiteiten met waardevolle momenten, waardoor jij je mooiste vakantieverhaal kan beleven.

Kom in contact met de locals

Grieks thuisdiner

THUISDINER

in Athene

Dionysia en haar gezin nodigen je uit om bij hen thuis plaats te nemen aan tafel in de prachtige tuin. Voor één avond word je onderdeel van een échte Griekse familie. Dionysia staat de hele middag in de keuken zodat jullie kunnen genieten van de meest verrukkelijke, traditionele gerechten en Griekse wijnen. Als je het leuk vindt, mag je zelfs een handje helpen. Tijdens het koken voer je gezellige gesprekken en heb je het gevoel alsof je vrienden voor het leven hebt gemaakt. Echt een ervaring om nooit te vergeten! 

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

HET BOERENLEVEN

op Mykonos

Stap even uit je dagelijkse ritme en kom tot rust op het Griekse platteland. Tijdens deze Mykonische Farm Experience maak je kennis met de producten en de tradities van de Griekse boeren. Onderweg naar de boerderij bezoek je het prachtige, kleine Panagia Tourlianis klooster. Bij aankomst op de boerderij komen de geuren van verse groenten en fruit je al tegemoet. Uiteraard kun je verschillende dingen proeven, afhankelijk van het seizoen. Tijdens de wandeling over het terrein zullen diverse dieren je vriendelijk begroeten. Dan is het tijd voor de sommelier om je mee te nemen voor een proeverij van 3 bijzondere, lokale wijnen. Krijg je al trek? Dat komt goed uit, want de kookdemonstratie gaat beginnen: Lokale gerechten zoals spinazietaart, gevulde tomaat & paprika en uiteraard Tzatziki staan op het menu. De liefhebbers mogen zelfs een handje helpen. En dan…. zoals bij een echte boerenfamilie, met z’n allen aan een lange tafel en smullen maar!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

BAKKEN MET BAKKER ANTONIS

Naxos

Voor deze beleving nemen we je mee naar Kinidaros Village: een traditioneel dorpje waar de inwoners eerst leren dansen nog voordat ze kunnen lopen. De 3e generatie van de Tselentis familie beheert al 70 jaar deze bakkerij en dagelijks wordt hier 200 kilo brood in de houtoven gebakken. Bakker Antonis vertelt je zijn familiegeheimen en hij leert je hoe je de lekkerste hartige taart van het eiland bakt! Terwijl de taart in de oven staat, maak je een wandeling van ca. 30 minuten door het plaatsje Kinidaros. Voor de terugweg hoef je alleen je neus maar te volgen en bij terugkomst mag je meerdere lekkernijen in de bakkerij uitzoeken. De prachtige tafel onder één van de eeuwenoude eikenbomen staat al klaar dus het genieten kan beginnen. Smakelijk eten!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

ADVIES OP MAAT?

Plan dan nu een kosteloos adviesgesprek met een van onze reisspecialisten en laat ons jouw perfecte reis samenstellen. De reizen op onze website zijn voorbeeldreizen. Uiteraard is het mogelijk om de bestemmingen,  volgorde, verblijfsduur en type accommodatie naar keuze aan te passen. Onze kracht is dat wij eerst jouw wensen inventariseren en op basis hiervan maken we een voorstel op maat.