Kindvriendelijke belevingen

Cliché, maar waar: Als je kinderen het leuk hebben tijdens de vakantie, dan geniet je zelf ook. Maar zie maar eens elke dag opnieuw iets leuks te bedenken en iedereen tevreden te houden. Daarom gaan wij graag voor jou op zoek naar leuke activiteiten die je op reis kunt doen met je kind(eren). Dat kan van alles zijn dat aansluit op hun interesses: Van zelf zeep maken van olijfolie tot raften op een spannende rivier. Een mooie manier voor kinderen om iets van de omgeving te zien en kennis te maken met de lokale tradities. Vraag onze reisspecialisten om advies en leuke tips voor kinderen van alle leeftijden. 

Tijdens een vakantie met je kinderen is het fijn als iedereen het naar zijn zin heeft. Laat Local Touch Travel bijzondere activiteiten organiseren voor het hele gezin. Creëer waardevolle momenten en beleef jullie mooiste verhaal.

Kindvriendelijke Belevingen

RAFTEN & ZIPLINE

Parga

Dit is echt de favoriete plek en activiteit van reisspecialist Debbie. Op ongeveer 40 minuten rijden van Parga, ligt de Acheron rivier. De natuur is hier spectaculair: Groene bergen met in het ravijn een ondiepe, ijsblauwe rivier. Er zijn diverse wandelpaden langs de rivier en in de schaduw van de bomen. Op verschillende plekken kun je het water in om al wadend steeds dieper het ravijn in te wandelen. Op de meest plekken is het water ondiep en komt het tot aan je knieën of je middel. De rivier heeft ook een stuk met snelstromend water en hier kun je dus raften op een gezinsvriendelijk niveau.

Wil je het nog avontuurlijker? Verken de rivier en omgeving dan te paard of steek met een zipline of wandelbrug de rivier over. Ook leuk: je kunt hier super “instagrammable” foto’s maken!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

ZELF ZEEP MAKEN

Kythira

Fotini en Maria laten je zien hoe olijfoliezeep gemaakt wordt. Een oeroud proces, gegoten in een modern jasje. Voor de bereiding van hun zeep gebruiken ze kruiden en bloemen uit eigen tuin. Behalve aroma, hebben de kruiden ook een helende werking. Tijdens het maken van de zeep vertellen Fotini en Maria je hier alles over. Ondertussen geniet je van thee met lekkere zelfgebakken koekjes. Als de olijfoliezeep in de vorm is gegoten, is het tijd voor een leuke gezamenlijke wandeling door Aloïzianika en Aroniadika. Terug in het dorpshuis, is de zeep uitgehard en snijd je je eigen plak af. Een mooie, geurige herinnering aan je vakantie op Kythira.        

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

Het boerenleven

op Mykonos

Vandaag neem je met je gezin een kijkje op het Griekse platteland. Tijdens deze leuke “ Boerderij Beleving” maken jullie kennis met de lokale producten en tradities van de Griekse boeren. Onderweg naar de boerderij bezoek je een klein klooster. Bij aankomst komen de geuren van verse groenten en fruit je al tegemoet. Uiteraard mogen jullie verschillende dingen proeven. Tijdens de wandeling over het terrein zullen diverse dieren de kinderen vriendelijk begroeten. Voor de ouders is er een kleine wijnproeverij. Trek gekregen? Dat komt goed uit, want de kookdemonstratie begint! Lokale gerechten zoals spinazietaart, gevulde tomaat & paprika en uiteraard Tzatziki staan op het menu. De jonge koks mogen zelfs een handje helpen. En dan, zoals bij een echte boerenfamilie met zijn allen aan tafel en smullen maar!

Geïnteresseerd in deze bijzondere belevenis? Laat je adviseren door onze reisspecialisten of bekijk hier ons reisaanbod.

Advies op maat?

Plan dan nu een kosteloos adviesgesprek met een van onze  reisspecialisten en laat jouw perfecte reis samenstellen. De genoemde reizen op onze website zijn slechts voorbeelden. Uiteraard is het mogelijk om de volgorde, verblijfsduur en accommodatie naar keuze aan te passen. De kracht van Local Touch Travel is dat wij eerst alle wensen van de klant inventariseren en op basis hiervan een voorstel op maat maken.