fbpx
Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen

HYDRA GRIEKENLAND

De parel van de Saronische Eilanden

Vroeg in de ochtend gaat mijn wekker en ik word wakker met een klein kriebeltje in mijn buik. Vandaag begint mijn avontuur naar het (ook voor mij) nog onbekende Hydra! Een half uur later loop ik met mijn rolkoffertje langs het water naar de andere kant van de haven. Ondanks het vroege tijdstip is het al gezellig druk en hoor ik diverse vreemde talen om me heen van toeristen uit allerlei landen die ook op het punt staan te vertrekken naar een van de vele eilanden. Na een kwartiertje lopen, kom ik aan bij de juiste pier. De geur van verse broodjes en zoute pretzels komt me tegemoet en aangezien ik toch nog even moet wachten, besluit ik van de gelegenheid gebruik te maken en even snel te ontbijten voordat ik aan boord ga van de “Flying Dolphin”.

EILANDHOPPEN OP HYDRA GRIEKENLAND?

Wist je dat Hydra ideaal te combineren is met het Griekse eiland Poros en de metropool Athene? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

EILANDHOPPEN GRIEKENLAND LOCAL TOUCH TRAVEL

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

MET DE FERRY NAAR HYDRA

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Ferry Local Touch Travel

Zo makkelijk als het voor ons in Nederland is om met de trein te reizen, zo makkelijk reis je in Griekenland met de boot. Je hoeft alleen maar je vooraf gekochte reserveringsbewijs om te ruilen voor een vervoersbewijs in de haven bij het ticketkantoor. Je hebt altijd een stoelreservering en dus een vast plekje aan boord en dat is fijn. De schepen zijn modern en hebben een kleine kiosk aan boord waar je een drankje of een snack kunt kopen. Vanwege de hoge snelheid van de ferry’s, kun je meestal niet naar buiten op het dek, maar dat stoort mij niet. Ik koop een lekkere Griekse koffie en zak onderuit in mijn comfortabele stoel. Tijdens de overtocht verdiep ik me nog even in de reisboekjes en bestudeer ik de plattegrond van Hydra. De overtocht duurt ca 1 uur en 40 minuten en onderweg maken we een stop op Aegina en Poros waar andere reizigers van en aan boord gaan. Voor ik het weet, kondigt de kapitein aan dat we Hydra naderen en dus pak ik mijn spullen bijeen en loop ik rustig richting de uitgang. Zonder enige moeite manoeuvreert het schip zich in het kleine haventje. De loopplank gaat uit en ik wandel de kade op;

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

TYPISCH WITTE HUISJES OP HYDRA GRIEKENLAND

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen
Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

Zodra ik op de kade sta, word ik overvallen door een geluksgevoel;

Hydra is alles wat ik me ervan had voorgesteld en meer.

Ik kijk om me heen en zie een prachtige, kleine baai met tegen de heuvels gelegen statige panden afgewisseld door de typisch witte Griekse huisjes. Op de boulevard heerst een gezellige drukte en komt de geur van Griekse koffie en kruiden me tegemoet. Tientallen vissersbootjes en zeilboten dobberen op het blauwe water en ik zie een groepje oude mannen op een bankje genieten van de ochtendzon. Terwijl ik mijn weg vervolg, ben ik onder de indruk van de aanblik van dit schilderachtige eiland. Ik wandel verder en sla af, een smal straatje in. Hier zie ik na een paar meter het bordje van mijn hotel. Ik sta voor een grote, oude houten deur en als ik deze open maak, sta ik in een nóg smaller straatje met aan weerszijden kamers. Links staat een smalle deur open en hier blijkt een kleine receptie te zijn. Ik noem mijn naam en krijg de sleutel van kamer 17. Als ik mijn spullen heb neergezet en me even heb opgefrist, loop ik direct weer het stadje in.

EZELS EN TAXIBOOTJES OP HET GRIEKSE HYDRA

Hydra Griekenland Eilandhoppen Reizen Vakantie Ezel Local Touch Travel

Het is nog vroeg en ik heb vanmiddag pas mijn eerste afspraak dus ik neem plaats bij een heel leuk koffietentje aan de boulevard en bestel wat. Mijn neus ontdekt de ezels nog voordat mijn ogen ze gezien hebben. Verderop op de kade staat een groepje ezels bij een bootje te wachten. Dit is dan ook meteen hét kenmerk van Hydra; het eiland is autovrij en de locals gebruiken de ezels (ook wel mules genoemd ) om hun materialen te vervoeren. De enige gemotoriseerde voertuigen op het eiland zijn de vuilniswagen, de brandweer en een politiewagen. Terwijl ik van mijn koffie geniet, wordt er vracht van het bootje op de ezels geladen en vervolgens naar een nabijgelegen restaurantje vervoerd. Een bijzonder tafereel!

Local Touch Geheime tip:

HYDRA SPILIA BEACH CLUB

Ik wandel weer verder en de boulevard gaat langzaam omhoog tot ik op een punt kom van waar ik een prachtig uitzicht heb over de mooie baai en het gezellige centrum. Precies hier vind je restaurant en Spilia Beach Club, helemaal op de rotsen gebouwd. Drink een lekkere cocktail onder het genot van een relaxed muziekje op 1 van de mooiste plekjes! Dat is het echte Griekenland voor mij!

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

SUNSET BAR EN ZONSONDERGANG

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

Tegen een uur of 7 wandel ik weer de boulevard op en hier bruist het al van de gezelligheid. Ik loop weer hetzelfde pad omhoog als ’s middags, maar ik loop dit keer een stuk verder door. Onderweg passeer ik de Sunset Bar, hoe toepasselijk want ik ben precies op tijd voor een spectaculaire zonsondergang. Ik neem plaats op een stenen muurtje en kijk adembenemend toe hoe de lucht verschillende kleuren oranje laat zien, voordat de zon uiteindelijk achter een eilandje ondergaat.

RESTAURANTS IN HYDRA GRIEKENLAND

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

Ik wandel weer terug naar de boulevard. Alle terrassen van de restaurants aan het water zijn goed gevuld maar ik weet nog een mooi plekje te veroveren bij Taverna Yamas (wat “Proost” betekent in het Grieks). Op de Griekse eilanden wordt natuurlijk veel vis gegeten en hier heb ik echt naar uitgekeken! Ik bestel een zeebaars van de gril en laat het me goed smaken. Na het eten duik ik de smalle straatjes in achter de boulevard. Zo leuk om te zien hoe anders het er ’s avonds uitziet. De winkeltjes zijn nog open en alles is gezellig verlicht. Ik loop langs het sfeervolle Plakostroto restaurant dat bereikbaar is via een trap die aan weerskanten begroeid is met druivenranken. Verspreid over de verschillende treden is te lezen; “Life is special! Enjoy it, one step at a time!” en ik bedenk me hoe ontzettend waar dat is… Moe maar voldaan, keer ik terug naar mijn kamer en val vrijwel direct in slaap.

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

DAT IS TYPISCH HYDRA GRIEKENLAND

De volgende ochtend sta ik vroeg op zodat ik Hydra nog even verder kan verkennen voordat mijn boot vertrekt naar Poros. Als ik de boulevard oploop, schiet ik in de lach. Recht voor mij zitten een stuk of 15 katten braaf rechtop met hun ogen gericht op een vissersboot. Als ik dichterbij kom, zie ik dat de boot net terug is van zee met een verse vangst garnalen. Ik denk dat de katten hopen dat er een garnaaltje van de boot “valt”… Zelfs de vissers moeten lachen om dit grappige tafereel!

Lekker hapje voor de katten

Hydra Griekenland Reizen Vakantie Local Touch Travel Eilandhoppen

Ik heb ook iets gelezen over restaurant Piato, gelegen aan de boulevard. Dit hele restaurant is gedecoreerd met borden die door de bezoekers van over de hele wereld beschilderd zijn. Ontzettend leuk om te zien hoe creatief mensen zijn en hoeveel verschillende nationaliteiten dit prachtige eiland al bezocht hebben! Dan zit mijn tijd op Hydra er echt op en pak ik mijn koffertje weer in. Ondanks mijn korte verblijf hier heeft Hydra echt mijn hart gestolen! Er zit iets in de lucht dat ik maar moeilijk onder woorden kan brengen. Maar het is bijzonder verrassend hoe leuk en makkelijk dit te combineren is met een citytrip Athene. Hier ga ik zeker nog eens terug komen!

EILANDHOPPEN OP HYDRA GRIEKENLAND?

Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd naar ons reisaanbod naar Hydra? Wist je dat Hydra ideaal te combineren is met het Griekse eiland Poros en de metropool Athene? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Jouw reactie
Uitklappen

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland