Eilandhoppen Ionische Eilanden

Boek je eilandhopreis bij de specialist!

De Ionische eilanden zijn een groep eilanden in – de naam zegt het al- de Ionische zee en liggen ten westen van het Griekse vasteland. Naast de bekendere, grotere eilanden zijn er ook kleinere eilanden, zoals Paxos en Antipaxos. De zes bekendste eilanden zijn: Corfu, Paxos, Lefkas, Ithaka, Kefalonia en Zakynthos. Deze 6 eilanden liggen in de Ionische zee. Formeel hoort Kythira ook nog bij de Ionische eilanden, maar het behoort tot de regio Attica en ligt onder de Peloponnesos. Alle eilanden zijn lang onder Venetiaans bestuur geweest en dat zie je terug in onder andere de kastelen en kerken. Het landschap is bezaaid met olijf- en dennenbomen en wijngaarden. De Ionische zijn prachtige groene eilanden en staan bekend om de fantastische stranden.

 

De Ionische eilanden stuk voor stuk

Ook de Ionische eilanden lenen zich goed voor eilandhoppen op maat. We hebben een aantal mooie combinaties. Omdat de Ionische eilanden groter zijn dan bijvoorbeeld de Cycladen, kan je er iets meer tijd doorbrengen per eiland. Een dag of 4 a 5 is zeker aan te raden om een eiland een beetje te leren kennen. Hieronder een introductie van alle Ionische eilanden die wij in ons aanbod hebben. 

Local Touch Travel ontzorgt jou!

Wij maken reizen op maat en ontzorgen daarmee de klant. Dit doen we door naast de standaard elementen van vlucht en accommodatie ook alle transfers (naar en van havens en accommodaties) en de ferry-overtochten te verzorgen. De transfers zijn altijd op prive-basis. Daarnaast zijn we aangesloten bij alle bekende keurmerken, zoals het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds en bieden wij een omboekgarantie zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een reisvoorstel op maat.

Local Touch Travel helpt je op weg!
Corfu - de koningin van de Ionische eilanden
Lefkas - de mooiste stranden van Griekenland

Wat Lefkas bijzonder maakt, is dat het bereikbaar is zonder de ferry te nemen. Lefkas is het enige eiland dat je per auto kan bereiken vanaf het vasteland en heeft het typerende Ionische landschap: bergen, groen landschap, cipressen en prachtige stranden.

De stranden van Lefkas: Ben je een strandliefhebber, dan is Lefkas de ultieme bestemming voor jou, want de stranden hier behoren tot de beste in Griekenland en zelfs ook van Europa: denk diep azuurblauw, helder water. De stranden hebben geen zand, maar kleine kiezels. De bekendste stranden in Lefkas zijn Porto Katsiki en Egremni Beach: een smalle strook strand tegen een grillige, rotsachtige klif en het bijna onwerkelijke turquoise-gekleurde water maakt een erg fotogeniek plaatje! Vanzelfsprekend trekt dit veel mensen, houd er dus rekening mee dat het druk kan zijn, vooral in Porto Katsiki. De kuststrook van Egremni is lang, en er zijn geen strandbedjes of faciliteiten, dus het kan hier minder druk aanvoelen.  Dit strand is echter alleen maar bereikbaar via boot. Richting de westkust is Mylos Beach ook prachtig.  Onze favoriet is Kathisma Beach; een plaatje!

Als je het eiland Lefkas wil verkennen is het handig om een auto te huren. Ook om de stranden te bereiken is het raadzaam om een auto te hebben. Combineer Lefkas bijvoorbeeld met Kefalonia: bekijk onze voorbeeldreis voor eilandhoppen Lefkas-Kefalonia.

Corfu en Lefkas bieden we aan in combinatie met het prachtige Parga, dat is inderdaad geen Ionisch eiland, maar volgens ons een geweldige ‘tussenstop’ op het vasteland tussen Corfu en Lefkas. Lees onze blog over een vakantie naar Parga.

Kefalonia

Myrtos Beach - Kefalonia

De beste tijd om de Ionische Eilanden te bezoeken

Het hoogseizoen is hier- net als op de andere eilanden- vanaf eind juni tot eind augustus. Met name in de maanden juli en augustus kan het druk zijn en de prijzen liggen dan ook hoger. De Ionische eilanden zijn een stuk groter dan de Cyladen en daarom voelt het over het algemeen minder druk aan dan bijvoorbeeld op Mykonos of Santorini.                                                                                           

Twijfel je nog? Lees dan de verschillen tussen eilandhoppen Cycladen en de Ionische eilanden.

Local Touch Travel: Specialist in Eilandhoppen Griekenland

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien: van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!