Santorini Griekenland

Witte kerkjes en blauwe koepels

Santorini, Griekenland: Dit eiland is niet alleen het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen maar waarschijnlijk ook het meest bekende en gefotografeerde Griekse eiland. Het is ca 75 km2 groot en staat vooral bekend om de witte huisjes en kerkjes met blauwe koepels die zich als een deken uitstrekken over de rotsachtige westkust van het eiland. Door haar unieke natuur en kenmerkende bouwstijl is Santorini erg populair bij toeristen. Je zult hier dan ook niet snel alleen zijn. Als je kunt, raden we je daarom aan om buiten het hoogseizoen naar Santorini te reizen. In de zomermaanden kan het erg druk zijn door de vele cruiseschepen die hun passagiers voor 1 of meer dagen aan wal laten komen. Tóch is dit een bestemming die je een keer gezien moet hebben!

Eilandhoppen in combinatie met Santorini

Wist je dat Santorini ideaal te combineren is met een van de andere Cycladen zoals Mykonos en Naxos? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Van druk bezocht tot onontdekt

Oia & Fira

Oia is de drukst bezochte plaats van het eiland. Door de unieke ligging op de steile rotskliffen, de gezellige winkelstraatjes en de beroemde zonsondergang, is het hier altijd druk, vooral door de vele cruisepassagiers. Daarom informeren onze accommodaties jou wat de beste dagen of dagdelen zijn om dit prachtige dorp te bezoeken. 

Het iets verderop gelegen Fira is de hoofdstad van het eiland en wat ons betreft een prima alternatief voor Oia. Je vindt hier dezelfde hoogtepunten, maar over het algemeen is het hier minder druk dan in Oia. Zoek je nog meer rust, bezoek dan Pyrgos; een meer traditioneel dorp, hoog gelegen in de heuvels in het midden van het eiland. Vanaf hier kun je bij goed weer zelfs beide kusten zien.

Stranden op Santorini

De oostkust van het eiland is over het algemeen een stuk vlakker waardoor je hier dan ook de meeste badplaatsen vindt. Dat Santorini vulkanisch is, zie je duidelijk terug in de stranden want deze bestaan voornamelijk uit donker maar fijn zand.

Kamari en het naastgelegen Perissa hebben beiden een langgerekte boulevard langs het zandstrand. Aan beide kanten van de smalle wandelpromenade vind je gezellige tavernes en hippe restaurants en Beach bars, dus hier breng je gemakkelijk een hele dag door!

De wijnen van Santorini

Maar weinig mensen weten dat Santorini één van de weinige Griekse eilanden is die haar eigen wijn produceert. Er zijn dan ook diverse wijnhuizen te vinden aan de oostkust van het eiland die een bezoek (én proeverij) meer dan waard zijn! Er wordt zelfs gezegd dat je op Santorini de oudste wijngaarden van Europa kunt vinden. Tijdens een aantal van onze belevingen kun je een rondleiding krijgen en na afloop diverse soorten wijn proeven. Proost!

Yamas!

Eilandhoppen in combinatie met Santorini?

Wist je dat Santorini ideaal te combineren is met een van de andere Cycladen zoals Mykonos en Naxos? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!