Paros Griekenland

PAROS GRIEKENLAND

Rustig zusje van Mykonos en Santorini

Paros, Griekenland; hier vind je alles wat je verwacht van de Cycladen zoals witte kapelletjes met blauwe koepeldaken, maar ook de gezellige straatjes waarin je zomaar eens kunt verdwalen. Daarnaast heeft Paros veel interessante bezienswaardigheden dus er is genoeg te zien en ontdekken tijdens je reis naar dit Cycladen-eiland. Bijvoorbeeld het strand met de ronde fraaie rotsen van Kolymbithres of het dorp Naoussa. In de binnenlanden van Paros kun je mooie (georganiseerde) wandelingen maken. Paros wordt steeds populairder, maar is nog lang niet zo druk als haar zusjes Mykonos en Santorini. Je vindt hier wel de gezellige barretjes, hippe strandtenten en andere leuke hotspots. Er is nog geen massatoerisme en om die reden is het prijsniveau acceptabel gebleven.

EILANDHOPPEN OP PAROS GRIEKENLAND

Wist je dat Paros ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Andros en Tinos of de grote Cycladen zoals Mykonos, Santorini en Naxos? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

OVER DE AUTEUR

DEBBIE HENDRIKS -> OPRICHTER EN REISEXPERT

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Paros

LEUKSTE PLAATS OP PAROS GRIEKENLAND

Naoussa

Naoussa wordt ook wel het meest pittoreske havenplaatsje van Griekenland genoemd en is een van de mooiste dorpen van Paros omdat je hier helderwitte huizen, smalle geplaveide straten, poortjes en kerken vindt. Daarnaast heeft het ook nog eens prachtige stranden. Veel traditionele, kleine hotels en appartementen liggen in en rondom het centrum van de stad en zijn daarom erg gewild.

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Paros

FAMILIEVAKANTIE OP PAROS

Aliki is een echte vakantiebestemming voor families op Paros. Het ligt aan de zuidkust van het eiland met een paar prachtige stranden en veelal kleinschalige (boutique) hotels en appartementen. Winkeltjes en eetgelegenheden zijn er rondom de haven te vinden en ook op de stranden zijn er voorzieningen voor vakantiegangers te vinden.

Parikia is de plaats waar de ferry vanuit Athene aankomt en het heeft een mooie wandelboulevard en een gezellig oud centrum. Hier kun je een lekker drankje doen terwijl je uitkijkt op de schilderachtige baai. Wil je een beetje cultuur snuiven?

Breng dan een bezoek aan het Castro kasteel of het Panagea Monument.

Local Touch Travel Griekenland Reizen Vakantie Eilandhoppen Vlindervallei Paros

BEZIENSWAARDIGHEID OP PAROS

Vlindervallei

Deze vallei ligt tussen Parikia en Pounda, vlakbij het klooster van Christo Dasous, in het dorp “Petaloudes”. De vallei heeft een unieke begroeiing waar u platanen, laurieren, olijfbomen en fruitbomen kunt bewonderen. De vlinders komen tussen mei en juli naar de vallei om zich voort te planten. Dan vertrekken ze in augustus en komen ze terug in september. Dat is het beste moment om ze te observeren! Het gaat hier voornamelijk om 1 soort, namelijk de Callimorpha.

EILANDHOPPEN OP PAROS?

Paros is een heel veelzijdig eiland en door de ligging tussen Andros en Tinos, ideaal om te gaan eilandhoppen. Goudgele stranden, gezellige dorpjes, veel cultuur en uitstekende gastronomie maken Paros tot een hele fijne bestemming die niet mag ontbreken! Ben je geïnspireerd geraakt en benieuwd naar ons reisaanbod naar Paros? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

MEER INFO

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Deel jouw ervaring met ons!
Uitklappen

Dit lijkt me super voor zomer 2021. Hoe kan je dit het beste combineren? 2volw en 2 kids v 15 en 17. Twee weken zon, zee, strand, cultuur, natuur en culinair:) Ik kijk uit naar de tips!

Handige links

VOORBEELDREIZEN

Tel: 035-6781795

E-Mail: info@localtouchtravel.nl

BTW NL8598.47.500.B01
KVK-nr 74306022

Local Touch Travel
Nieuwe Spiegelstraat 18
1406 SJ Bussum
Nederland