Kefalonia Griekenland

De verrassing van de Ionische Eilanden

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische Archipel waartoe ook Corfu en Lefkas behoren. Het ligt ten noorden van het eiland Zakynthos en net ten zuiden van het eiland Lefkas. Het eilandje Ithaka ligt noordoostelijk bijna tegen Kefalonia aan. Het is het minst bekende eiland, maar wat ons betreft misschien wel de mooiste! Waarom? Omdat wij van groene natuur houden en van veel afwisseling in bezienswaardigheden. Dit vind je allemaal op Kefalonia. Waar je op de Cycladen vooral veel wit en blauwe huisjes ziet, zijn de dorpjes op Kefalonia bontgekleurd, echt een lust voor het oog!

Eilandhoppen in combinatie met Kefalonia

Wist je dat Kefalonia ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Lefkas? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Slingerweggetjes naar droomstranden

Stranden Kefalonia

Kefalonia is een veelzijdige vakantiebestemming met veel pittoreske havenplaatsjes zoals Sami, Assos en Fiskardo. Hier kun je heerlijk rondwandelen en genieten van een Griekse koffie aan het water. De huisjes zijn geschilderd in de meest vrolijke kleuren en de bougainville voegt hier nog wat extra kleur aan toe!

Ook als strandliefhebber kijk je hier je ogen uit want de stranden van Petani en Makris Gialos behoren tot de mooiste van Griekenland. Myrtos Beach, met haar steile, groene rots kliffen, witte zand en turquoise zeewater wordt zelf regelmatig verkozen tot één van de mooiste stranden ter wereld. Onze eigen favoriet is Antisamos Beach. Prachtig strand aan de rand van een groen pijnboombos, goede bedjes en toffe strandtenten.

Bezienswaardigheden Kefalonia

De overige natuur op Kefalonia is ook zeker indrukwekkend te noemen. Door de ligging in het Noordwesten van Griekenland, bestaat het eiland uit veel groen en prachtige bloemen. Huur eens een auto en rijdt door het imposante berggebied rondom de berg Enos (1628 m) of breng een bezoek aan de magische grotten van Melissani of Dogarati.

In Argostoli komen de zeeschildpadden in de ochtend een kijkje nemen bij de vissersboten in de haven. Als je geluk hebt, kun je ze gedag zeggen! Vanuit Argostoli kun je ook het pontje nemen naar het schiereiland waar ook diverse mooie stranden te vinden zijn zoals het bekende roodgekleurde Xi Beach.

Griekse lekkernijen van Kefalonia

Op culinair gebied heeft Kefalonia ook veel te bieden. Zo staat het bekend om zijn heerlijke kaas, zoete honing en smaakvolle wijnen. De vele gezellige plaatsjes verspreid over het eiland, bieden een keur aan traditionele taverna’s en hippe restaurants.

De ene keer zit je onder een parasol aan zee, de andere keer zit je in de schaduw onder een boom in 1 van de kleurrijke straatjes.

Reizen door de ogen van een local!

Eilandhoppen in combinatie met Kefalonia?

Wist je dat Kefalonia ideaal te combineren is met bijvoorbeeld Lefkas? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.