Naxos Griekenland

Verrassend gevarieerd!

Naxos heeft geen internationale luchthaven maar dat heeft ook een voordeel. Hierdoor is het namelijk minder druk dan bijvoorbeeld op de buureilanden Mykonos en Santorini. De beste mogelijkheid om tijdens het eilandhoppen Griekenland Naxos te bereiken, is om naar Mykonos te vliegen en vanaf hier de ferry te nemen (ca. 1 uur en 15 min). Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en in tegenstelling tot de rest, telt het maar liefst 150 km aan kustlijn met prachtige zandstranden. Kenmerkend voor Naxos zijn de rustige, authentieke dorpjes, het uitgestrekte heuvellandschap en de vele archeologische bezienswaardigheden. Daarom zul je je hier niet snel vervelen!

Eilandhoppen in combinatie met Naxos

Naxos ligt tussen Mykonos en Santorini in en is daardoor ideaal te combineren met deze Cycladen. Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Witte bergdorpjes

Bezienswaardigheden Naxos

Naxos is bij uitstek geschikt om per quad, scooter of auto te verkennen. In de Melanes Vallei liggen verschillende witte bergdorpjes waar de tijd stil heeft gestaan. In Filoti kun je een stop maken om op het gezellige dorpsplein tussen de oude Griekse mannetjes te genieten van een frappé; een Griekse koffie. 

In Apirathos vind je 2 interessante musea en met een beetje geluk loop je hier dames in traditionele klederdracht tegen het lijf. Naxos staat ook bekend om het delven van marmer. In het aan de kust gelegen Apollonia kun je dit bekijken.

Naxos Chora

Naxos stad (Chora) is heel charmant en misschien wel het mooiste typische Cycladen dorpje. Aan de haven zitten vele gezellige restaurants waar je voor weinig uitstekend kunt eten.  Maar  blijf niet alleen op de boulevard. Duik 1 van de kleine steegjes in en je zult je verbazen! Je kunt hier echt verdwalen in de smalle, soms half overdekte straatjes met grijs/witte tegeltjes die zo kenmerkend zijn voor de Cycladen. 

Via een kleine dam loop je naar de “Poort van Portara” wat een zeer fotogenieke plek is tijdens de prachtige zonsondergangen.

Stranden Naxos

In tegenstelling tot bijvoorbeeld buureiland Santorini, beschikt Naxos over prachtige lange en brede zandstranden, waarvan de mooiste vooral aan de zuidzijde gelegen zijn. De 2 bekendste stranden zijn Agios Prokopios en Plaka Beach. Beiden liggen niet ver van Naxos Stad en zijn goed georganiseerd. Zo vind je er tavernes, ligbedden en parasols. Het zand is fijn en het water is azuurblauw, wat wil je nog meer?!

Voor degenen die van snorkelen houden, raden we Mikri Vigla beach aan. Het ligt in de rustige Limanaki baai en door de rotsen in het water zul je omgeven worden door vele vissoorten. 

Chillen op het strand

Lokale producten van Naxos

Op Naxos is niets zo leuk als rondslenteren in de smalle straatjes en onderweg proeven van alle lokale producten die Naxos te bieden heeft. Het eiland is nagenoeg zelfvoorzienend dus de keuze is enorm. Proef de bekende citroen likeur Kitron, puur of in een cocktail. 

Ook de “Naxian Cheese” is zeer beroemd, dit is op het eiland gerijpte geitenkaas en toch echt anders dan feta. Ook de aardappeltjes op Naxos zijn erg populair. Boek je via Local Touch Travel de Food Safari bij, dan zul je dit zeker proeven!

Eilandhoppen in combinatie met Naxos?

Naxos ligt tussen Mykonos en Santorini in en is daardoor ideaal te combineren met deze Cycladen. Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!