Paros Griekenland

Rustig zusje van Mykonos

Paros, Griekenland; hier vind je alles wat je verwacht van de Cycladen zoals witte kapelletjes met blauwe koepeldaken, maar ook de gezellige straatjes waarin je zomaar eens kunt verdwalen. Daarnaast heeft Paros veel interessante bezienswaardigheden dus er is genoeg te zien en ontdekken tijdens je eilandhoppen Griekenland reis op dit Cycladen-eiland. Bijvoorbeeld het strand met de ronde fraaie rotsen van Kolymbithres of het dorp Naoussa. In de binnenlanden van Paros kun je mooie (georganiseerde) wandelingen maken. Paros wordt steeds populairder, maar is nog lang niet zo druk als haar zusjes Mykonos en Santorini. Je vindt hier wel de gezellige barretjes, hippe strandtenten en andere leuke hotspots. Er is nog geen massatoerisme en om die reden is het prijsniveau acceptabel gebleven.

Eilandhoppen in combinatie met Paros

Wist je dat Paros ideaal te combineren is met de Griekse eilanden Tinos, Andros en Mykonos? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Naoussa

Leukste plaats op Paros

Naoussa ligt in het uiterste noorden van Paros en wordt ook wel het meest pittoreske havenplaatsje van Griekenland genoemd. Het is een van de mooiste dorpen van Paros omdat je hier helderwitte huizen, smalle geplaveide straten, poortjes en kerken vindt. Daarnaast heeft het ook nog eens prachtige stranden. 

In de romantische haven kijk je vooral ’s avonds je ogen uit. Gezellige terrassen op kleine pleintjes met witte en blauwe stoeltjes en uitzicht op de dobberende bootjes. Hier eet je een heerlijk vers visje en koop je de leukste souvenirs. 

Op een paar kilometer buiten Naoussa vind je 2 van onze meest favoriete stranden; Santa Maria, een prachtig zandstrand aan een rustige baai, en Kolymbithres; ook wel de Seychellen van Paros genoemd door de kleine strandjes die tussen de grote rotsblokken liggen.

Aliki en Parikia

Aliki is een echte vakantiebestemming voor families op Paros. Het ligt aan de zuidkust van het eiland met een paar prachtige stranden en veelal kleinschalige (boutique) hotels en appartementen. Winkeltjes en eetgelegenheden zijn er rondom de haven te vinden en ook op de stranden zijn er voorzieningen voor vakantiegangers te vinden.

Parikia is de plaats waar de ferry vanuit Athene aankomt en het heeft een mooie wandelboulevard en een gezellig oud centrum. Hier kun je een lekker drankje doen terwijl je uitkijkt op de schilderachtige baai. Wil je een beetje cultuur snuiven? Breng dan een bezoek aan het Castro kasteel of het Panagea Monument.

Vlindervallei op Paros

Deze vallei ligt tussen Parikia en Pounda, vlakbij het klooster van Christo Dasous, in het dorp “Petaloudes”. De vallei heeft een unieke begroeiing waar je platanen, laurieren, olijfbomen en fruitbomen kunt bewonderen. De vlinders komen tussen mei en juli naar de vallei om zich voort te planten. Dan vertrekken ze in augustus en komen ze terug in september. Dat is het beste moment om ze te observeren! Het gaat hier voornamelijk om 1 soort, namelijk de Callimorpha.

Butterfly kisses

Eilandhoppen in combinatie met Paros?

Paros is dé ideale bestemming om te combineren met de overige Kleine Cycladen zoals Tinos en Andros. Op verzoek is het ook mogelijk Paros te combineren met Naxos en/of Mykonos. Wil je meer weten over deze super combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!