Poros

Paradijsje nabij Athene

Poros is onderdeel van de Saronische eilandengroep en ligt vlakbij het vasteland van de Peloponessos. Vanuit Piraeus, de havenstad nabij Athene is er dan ook een regelmatige veerdienst met het eiland die de oversteek in ca. 1 uur maakt . 

Poros is klein en bestaat eigenlijk uit 2 eilanden die door een smal kanaal gescheiden worden, maar door een brug met elkaar verbonden zijn. Sferia is het kleinst en vulkanisch. Op dit gedeelte kom je ook aan met de boot. en hier is tevens het hoofdstadje gelegen. Kalavria is het grotere eiland, is groen en vruchtbaar en hier vind je mooie baaitjes met fijne stranden. Samen tellen ze slechts 5000 inwoners.

Poros is dé ideale bestemming om na een paar dagen bruisend Athene even heerlijk te relaxen tijdens het eilandhoppen in Griekenland!

Eilandhoppen in combinatie met Poros

Wist je dat Poros ideaal te combineren is met Athene of het autovrije eiland Hydra? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Van klokkentoren tot bougainville
Poros

Het is een prachtig, rustig eiland dat voornamelijk begroeid is met citroenbomen, pijnbomen, olijfbomen en dennenbomen die zelfs tot aan kust groeien. In Poros, het levendige hoofdstadje van het eiland, wonen de meeste mensen. Op het hoogste punt in de stad staat de historische klokkentoren. Maak de klim naar boven en geniet van het fantastische uitzicht! 

Het havenstadje is tegen de heuvel aan gebouwd en door de smalle straatjes vol witte, met bougainville begroeide huizen is het heerlijk dwalen. In de haven zijn er diverse traditionele tavernes en gezellige cafés om daarna heerlijk bij te komen. Ook vind je er vele souvenirwinkeltjes en leuke boetiekjes die het je lastig maken om met lege handen naar huis te gaan.

Rijke historie op Poros

De geschiedenis vertelt ons dat de oudste ruïnes op het eiland uit 1.000 voor Christus stammen. Ook zegt men dat het eiland werd beschermd door Poseidon, de god van de zee. Er zijn zelfs resten gevonden van een tempel die aan hem gewijd werd. 

Als je van geschiedenis houdt, kun je je hart hier ophalen, het archeologisch museum op het Korizi-plein is een bezoek ook zeker waard. Of bezoek het oude theater van Epidavros.

Kleine baaitjes en fijne strandjes

Poros beschikt over prachtige stranden en rustige baaitjes. Bijvoorbeeld het zachte zandstrand van Askeli of het romantische “Love Bay” met azuurblauw water . 

Wil je graag tussen de locals liggen? Bezoek dan Neorio Beach dat vooral in het weekend zeer geliefd is onder de lokale bevolking. Al deze stranden worden omringd door pijnbomen en veel groen, wat voor een bijzonder plaatje zorgt.

Chillen tussen de locals op Neorio Beach

Eilandhoppen in combinatie met Poros?

Poros is dé ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan Athene of het autovrije eiland Hydra. Een “city-island” combinatie waar je alles uit je reis haalt. Wil je meer weten over deze combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!