Eilandhoppen vanaf Athene

Athene & de eilanden

Combineer een paar dagen stad met één of meerdere eilanden

Omdat niet alle eilanden – vooral de kleinere – beschikken over een luchthaven, is Athene vaak aanvlieghaven voor als je wil gaan eilandhoppen naar de Cycladen of de Saronische eilanden. Maar waarom zou je Athene alleen als aanvlieghaven gebruiken? Het is echt zonde om niet een paar dagen door te brengen in deze stad.

Waarom Athene?                                                                                                                                                                 Omdat het al lang niet meer die stoffige stad is van weleer. Athene is misschien niet direct de mooiste stad die je ooit hebt gezien, maar als je een beetje je best doet dan zul je ontdekken dat deze stad zoveel karakter heeft. De stad heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan en is helemaal opgebloeid! Er zijn veel leuke nieuwe wijken, je kan er lekker rondkijken en goed eten. En niet te vergeten de indrukwekkende architectuur: Athene is hip & happening! Een perfecte bestemming voor een citytrip of een city-island trip.

Reisaanbod Eilandhoppen Griekenland

Griekenland bestaat uit duizenden eilanden die allemaal hun eigen karakter hebben. Daarom is het enorm geschikt om te gaan eilandhoppen. Local Touch Travel heeft voor jou een divers aanbod aan combinatiereizen; van eilandhoppen op de Ionische Eilanden, tot een waanzinnige City-Island combinatie van Athene met Poros en Hydra en nog veel meer!

Local Touch Travel ontzorgt

Wij maken reizen op maat en ontzorgen daarmee de klant. Dit doen we door naast de standaard elementen van vlucht en accommodatie ook alle transfers (naar en van havens en accommodaties) en de ferry-overtochten te verzorgen.

De transfers zijn altijd op prive-basis. Daarnaast zijn we aangesloten bij alle bekende keurmerken, zoals het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds en bieden wij een omboekgarantie zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een reisvoorstel op maat.

Local Touch Travel helpt je op weg!
De leukste wijkjes van Athene, onze tips:

Je zult vast wel eens van het leuke, maar toeristische Plaka – een van de oudste wijken van Athene en zeker de moeite waard- hebben gehoord, maar in Athene zijn tegenwoordig veel meer leuke (nog onontdekte) wijken te vinden die de stad kleur geven. Ga eens buiten de gebaande paden! Bijvoorbeeld naar de kunstenaarswijk Pagrati: van oudsher geliefd door artistiekelingen, artiesten en schrijvers. Verwonder je in de smalle, kronkelige straatjes en haal koffie, shop vintage kleding en vanzelfsprekend vind je er diverse art gallery’s.

Ga je voor glamour? Bezoek dan het Kolonaki-district, bezaaid met chique boetieks en designer winkels.

Onze favoriet is Anafiotika. Dit leuke wijkje ligt aan de voet van de Akropolis. Dit is van oudsher een arbeiderswijkje en door de witte huisjes en piepsmalle straatjes, waan je je hier op de Cycladen!

Meer leuke wijkjes in Athene:

Thissio is een van de oudste wijken in Athene: er zijn veel ruïnes: de oude Agora, de Areopaag-heuvel, de Pnyx heuvel.  

Om te verblijven is Koukaki erg leuk, deze wijk ligt niet ver van de Acropolis en is helemaal in opkomst.  Er zijn eetgelegenheden van over de hele wereld: van restaurants tot bakkerijen en koffietentjes.

Hou je meer van de rafelrandjes van een stad? Die vind je in de alternatieve wijk Exarchia. Athene staat bekend om street-art en de meeste van deze muurschilderingen vind je in Exarchia. Verder vind je hier tweedehands boekwinkels, platenzaken en vintagewinkels. Er is ook een openluchtbioscoop! Helemaal het tegenovergestelde vind je in het stijlvolle Kifissia, met mooie herenhuizen en goede restaurants. Ook vind je hier de oudste patisserie van Athene: Varsos.

Psiri stond oorspronkelijk bekend om z’n antiekwinkels en die vind je er nog steeds. In de weekenden is het ‘s avonds in deze wijk lekker druk en levendig. Ook hier vind je veel muurschilderingen.

De hipste wijk (maar dit kan al weer anders zijn wanneer je dit leest) is op dit moment Gazi. De naam Gazi betekent gas en er was hier ooit een gascentrale en daar zijn nog overblijfselen van die ’s avonds verlicht worden. Houd je van het nachtleven, dan moet je in deze wijk zijn! Er is ook een jaarlijks Jazzfestival.

Na een paar dagen in het bruisende Athene te hebben vertoefd, is het heerlijk relaxen en/of rondkijken op een van de Saronische eilanden, niet ver van Athene.

Combineer Athene met de Saronische Eilanden!

Combineer Athene met de Cycladen!

Heb je na Athene juist zin in natuur en nog wat meer actie? Combineer Athene dan met een of meerdere eilanden van de onbekendere Cycladen. Deze liggen iets verder dan de Saronische eilanden, op een kleine 2 uur met de ferry vanaf de haven van Rafina.

Het waterrijke Andros leent zich uitstekend voor een actieve vakantie. Er zijn valleien, rivieren en watervallen. Je kan hier heerlijk wandelen, er zijn vele wandelroutes. En je kan activiteiten ondernemen zoals rivertrekking, raften etc. 

Wil je een typisch ‘Cycladisch’ eiland bezoeken maar zonder de drukte van Mykonos en Santorini? Hop dan naar Paros! Het sprankelende Naoussa is het centrum van het nachtleven, met fijne restaurants, luxe hotels en traditionele architectuur. Verder heeft Paros mooie stranden, zowel drukbezocht als verlaten. Hoofd- en havenstad Parikia met haar authentieke Cycladische architectuur, mag je ook zeker niet missen. Naar Paros ga je om leuke stadjes te bezoeken, lekker naar het strand, maar zeker ook als je houdt van goed eten en boetiek-hotelletjes.

In voor iets nieuws? Hop dan naar Tinos!

Local Touch Travel: Specialist in eilandhoppen Griekenland!

Wij zijn specialist in eilandhoppen Griekenland en hebben een uitgebreid aanbod van originele reiscombinaties, kleinschalige accommodaties en bijzondere belevingen op de bestemming.

Reis op maat: Onze Travel Designers maken jouw reis niet alleen geheel op maat, maar door het aanbod van bijzondere excursies (wij noemen het liever “belevingen”) leer je het land en de bewoners echt goed kennen. Denk hierbij aan kookcursussen, foodsafari’s, thuisdiners, wijn- of olijfolieproeverijen etc. 

Local Touch Travel ontzorgt! Wij maken reizen op maat en ontzorgen daarmee de klant. Dit doen we door naast de standaardelementen van vlucht en accommodatie ook alle transfers (naar havens en accommodaties) en de ferryovertochten te verzorgen. Deze transfers zijn altijd op privé- basis. Daarnaast zijn wij aangesloten bij alle bekende keurmerken zoals het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds zodat je met een gerust hart op vakantie kunt.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een reisvoorstel op maat.

Beleef je mooiste reisverhaal met Local Touch Travel!

Eilandhoppen vanaf Athene

Athene is dé ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan de Griekse eilanden Poros en Hydra. Een “city-island” combinatie waar je alles uit je reis haalt. Wil je meer weten over deze superleuke combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste reisverhaal met Local Touch Travel!

Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien: van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!