Athene Griekenland: Bruisende Metropool

Één groot openluchtmuseum

Athene is de hoofdstad van Griekenland en met haar ca 3.1 miljoen inwoners is het één van de grootste steden (regionaal) van Europa. Het is een stad die barst van de historie en geschiedenis; de Akropolis en de gezellige wijk Plaka klinken veel mensen wel bekend in de oren. Maar wat te denken van de oude arbeiderswijk Anafiotika? Een doolhof van nauwe straatjes langs eeuwenoude huisjes die tegen de heuvel gebouwd zijn. Je loopt hier letterlijk tussen de waslijnen en blauwe bloempotten door. Daarnaast zijn er in Athene talloze ruïnes en musea met eeuwenoude vondsten, maar vinden er ook ontzettend veel festivals plaats. Kortom; Athene bruist!

Eilandhoppen met Athene Griekenland

Wist je dat Athene ideaal te combineren is met de griekse eilanden Hydra en Poros? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Bezoek het
Parthenon in Athene

Wanneer je aan de bezienswaardigheden van Athene denkt, komt de Akropolis vaak het eerste in je op. Het is het namelijk het symbool van Athene en vaak denkt men dat dit de tempel op de berg is. Niets is minder waar, dat is het schitterende Parthenon die sinds 1983 in de steigers staat. De zuilen zijn prachtig en met name bij zonsopgang en -ondergang zorgt dit voor adembenemend mooie plaatjes. Het uitzicht van bovenaf is ook onvergetelijk. Maar terugkomend op de Akropolis; dit is de ‘tafelberg van Athene’, het 156 meter hoge rotsplateau dat boven Athene uitstijgt, letterlijk vertaald betekent Akroplis ‘hoogste punt van de stad’. Ooit was deze 300 bij 175 meter tellende rots de zetel van de koning en nog altijd herbergt het vele heiligdommen. Ontdek alles omtrent de eeuwenoude geschiedenis in het nabijgelegen Acropolis museum, in 2011 geheel vernieuwd en zeker de moeite waard.

Athene Griekenland: Te voet of met de fiets?

Tijdens je verblijf in Athene kun je veel te voet ontdekken, bijvoorbeeld met één van onze foodsafari’s. Maar Local Touch Travel biedt ook een toffe Eco-fietstour met duurzame houten fietsen aan. Onder begeleiding van een gids ontdek je op deze manier gemakkelijk de vele archeologische hoogtepunten die deze stad te bieden heeft. Zo liggen de Akropolis en het Akropolis museum maar ook Plaka en het Herodion amfitheater dicht bij elkaar. Een snellere optie is de metro, deze is sinds 1992 geopend. Tijdens de bouw zijn er duizenden ‘schatten’ opgegraven die vaak in de metrostations getoond worden en dat maakt je tijd onder de grond een stuk interessanter!

Athene Griekenland: Volkswijk Plaka

Plaka is een levendige buurt in de schaduw van de Akropolis. Smalle, geplaveide straatjes vol tuintjes, vele winkeltjes met kleding, sieraden en keramiek zorgen voor een gezellige sfeer. De traditionele tavernes worden veelal door families gerund en wij raden je dan ook aan hier plaats te nemen op één van de gezellige terrasjes. Het contact met de locals is zo gelegd in het dorpse Plaka. Slenter hier urenlang rond, of zoek een plekje op de trappen die naar boven leiden en geniet van de bedrijvigheid in dit gezellige deel van de stad. Een eindje verder ligt de wijk Anafiotika, in tegenstelling tot Plaka zorgen de witgekalkte huizen en super smalle straatjes hier juist weer voor een eilandgevoel. Gazi is een hippe uitgaanswijk, dus wanneer je met de voetjes van de vloer wilt, moet je hier zijn!

Reizen door de ogen van een local!

Vouliagmeni Bay

Cultuurliefhebber? Bezoek dan het museum van kunst van de Cycladen, het Byzantijnse museum of het het Griekse museum van volkskunst. Ben je into Griekse archeologie? Dan is het Nationaal Archeologisch Museum een must! En wist je dat er prachtige stranden rondom Athene te vinden zijn? Niet iets wat je meteen zult verwachten bij deze stad, maar de regio Athene heeft een 50 km lange kustlijn met prachtige stranden waar je een duik in het azuurblauwe water kunt nemen. Leuk om vast in de stemming te komen, als startpunt van jouw eilandhoppen Griekenland vakantie langs de Griekse eilanden!

Archeologisch Museum Athene

Eilandhoppen in combinatie met Athene?

Athene is dé ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan de Griekse eilanden Poros en Hydra. Een “city-island” combinatie waar je alles uit je reis haalt. Maar ook de Cycladen zijn goed te bereiken vanuit Athene. Wil je meer weten over de combinatiemogelijkheden met Athene? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!