Eilandhoppen Cycladen

Boek je eilandhopreis bij de specialist!

De Cycladen zijn de bekendste Griekse eilandengroep en bestaan uit 56 eilanden, gelegen in de Egeïsche Zee.  Iedereen kent natuurlijk wel de bekende beelden van de witte huisjes tegen een blauwe achtergrond, een typerend beeld voor deze eilandengroep. De naam Cycladen verwijst naar de vorm waarin de eilanden liggen: ze vormen een cirkel om het heilige eiland Delos.

Welke Cycladen wil jij bezoeken tijdens je vakantie?

De Cycladen lenen zich bij uitstek voor eilandhoppen op maat. Maar welke nou te bezoeken? Laten we in het noorden beginnen:

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien: van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Local Touch Travel helpt je op weg!
Eilandhoppen Cycladen
De verschillen tussen de Cycladen en de Ionische eilanden

De Ionische eilanden kenmerken zich door hun natuurlijke schoonheid: de eilanden zijn groen met weelderige bossen en vegetatie en er zijn hoge bergen. Op de Ionische eilanden vind je de allerbeste stranden van Griekenland met kristalhelder water en zandstranden, zoals Myrthos Beach in Kefalonia en Porto Katsiki in Lefkas. 

De Cycladen is de bekendste eilandengroep van Griekenland. En dat is niet voor niks, natuurlijk. Deze eilanden in de Egeische zee zijn een stuk kleiner dan de Ionische en over het algemeen toeristischer. Het grootste eiland van de Cycladen is Naxos, en het grootste Ionische eiland is Kefalonia.

De landschappen zijn echt heel anders: Het landschap in de Cycladen is droog en dat van de Ionische eilanden groen en weelderig. Je vindt hier bijvoorbeeld veel olijfbomen. De blauw-witte architectuur van de Cycladen is natuurlijk iconisch en de stadjes zijn er pittoresk. Maar ook op de Ionische eilanden zijn er prachtige, kleurrijke stadjes om te bezoeken, zoals Fiskardo en Asos op Kefalonia met meer een Italiaanse architectuur-stijl. En Corfu-stad, niet te vergeten. Echt een van de mooiste stadjes van heel Griekenland! 

De seizoenen komen overeen bij beide eilandgroepen. Tussen november en maart is het laagseizoen. In de zomermaanden kunnen de temperaturen aardig oplopen. Op de Cycladen is het dan meestal iets warmer, maar hier staat vaak ook iets meer wind.

Hou je van overzichtelijk, dan is het feit dat de Cycladen relatief klein zijn fijn, het maakt het makkelijk om ze te verkennen, bijvoorbeeld op een scooter of een quad. Voor de Ionische eilanden heb je wat meer tijd nodig om ze te ontdekken. Het is handig om hier een huurauto te hebben. 

Over het algemeen zijn de Cycladen duurder dan eilandhoppen op de Ionische eilanden. Dit komt met name door dat de Ionische eilanden groter zijn en zodoende deels zelfvoorzienend kunnen zijn. De Ionische eilanden zijn iets minder bekend dan de Cycladen. 

Het veelzijdige karakter van Eilandhoppen

Specialist Eilandhoppen Griekenland

Wij zijn specialist in eilandhoppen Griekenland en hebben een uitgebreid aanbod van originele reiscombinaties, kleinschalige accommodaties en bijzondere belevingen op de bestemming. Reis op maat: Onze Travel Designers maken jouw reis niet alleen geheel op maat, maar door het aanbod van bijzondere excursies (wij noemen het liever ‘belevingen’) leer je het land en de bewoners echt goed kennen. Denk hierbij aan kookcursussen, foodsafari’s, thuisdiners, wijn- of olijfolieproeverijen en nog meer leuks. 

Local Touch Travel ontzorgt!

Wij maken reizen op maat en ontzorgen daarmee de klant. Dit doen we door naast de standaard elementen van vlucht en accommodatie ook alle transfers (naar en van havens en accommodaties) en de ferry-overtochten te verzorgen. De transfers zijn altijd op prive-basis. Daarnaast zijn we aangesloten bij alle bekende keurmerken, zoals het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds en bieden wij een omboekgarantie zodat je met een gerust hart op vakantie kunt. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een reisvoorstel op maat.

Ontdek de nog onbekendere Cycladen: Andros, Tinos & Paros

Combineer actieve belevenissen in het ruigere Andros met een paar dagen op het authentieke Tinos en wandel rond in het pittoreske Paros! Wil je meer weten over deze superleuke combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreis of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste reisverhaal met Local Touch Travel!