Mykonos eilandhoppen

Meer dan alleen hip & trendy

Mykonos wordt ook wel eens het Ibiza van Griekenland genoemd. Dit mondaine eiland behoort tot de Cycladen en is 86 km² groot. Geniet van het heuvelachtige landschap, kijk uit over de beroemde witte huizen of kom tot rust op de goudgele stranden. Met 10.000 inwoners is dit eiland bescheiden te noemen. Bezoek de tavernes waar de locals te vinden zijn of verken het bruisende nachtleven van Chóra. Zodra je buiten Mykonos-Stad komt, is het er lekker rustig, zijn er traditionele dorpen en zelfs wijngaarden. Local Touch Travel maakt eilandhoppen vanaf Mykonos comfortabel, makkelijk én onvergetelijk. Privétransfers, unieke overnachtingsplekken en belevingen buiten de gebaande paden: wij regelen het allemaal als je via ons gaat eilandhoppen in Griekenland.

Eilandhoppen in combinatie met Mykonos

Wist je dat Mykonos ideaal te combineren is met de Griekse eilanden Santorini en Naxos? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Little Venice

Bezienswaardigheden Mykonos

In Chora (Mykonos stad) vind je vele contrasten. Van de beroemde Griekse windmolentjes tot Little Venice – Klein Venetië; een rij typisch Cycladische huizen die met hangende balkons boven zee gebouwd zijn. Langs een smalle wandelboulevard zijn er tal van kleine barretjes met uitzicht op de beroemde windmolentjes. Met het geluid van de golven, smaakt die cocktail toch nét even iets lekkerder! Ook vind je hier gezellige winkelstraatjes met chique boetiekjes en voor wie het wil; een bruisend nachtleven in het hoogseizoen. Er zijn traditionele restaurants aan het water, maar ook sfeervolle binnenplaatsen verscholen in de oude stad. Wil je dus gaan eilandhoppen op de Cycladen, dan valt er in Mykonos genoeg te beleven!

Mykonos: stranden voor iedereen

Ga je eilandhoppen naar Mykonos? Trek je zwemkleding alvast aan, want de goudgele stranden van het eiland roepen je! Of je nu lekker wilt loungen op een ligbedje en naar de kabbelende golven wilt luisteren of je wilt genieten van de lokale gerechten met je voetjes in het zand, op Mykonos is er een strand voor iedereen! Ornos beach ligt in een kleine baai en heeft diverse mooie strandtenten. Vanaf het strand van Platy Gialos gaan bootjes naar diverse omliggende, bijna verlaten strandjes. Hou je van wat meer drukte, breng dan een bezoek aan de stranden van Paradise Beach en Super Paradise Beach waar ‘s avonds dj’s draaien en je kunt dansen tot in de vroege uurtjes. Onze favoriet is Psarou Beach, hiernaast op de foto, een mooie mix van comfort, rust en azuurblauwe zee!

Kerken op Mykonos

Ook als je van wat meer rust houdt, kun je je prima vermaken op Mykonos. Op het eiland bevinden zich ca. 800 kerkjes van klein tot groot en van oud tot nieuw.
Breng eens een bezoek aan het traditionele dorp Ano Mera waar zich nog een prachtig 16e eeuws klooster bevindt. Ook een bezoek aan een wijngaard of een van de vlakbij gelegen eilandjes zoals het prachtige Delos, mag niet ontbreken.

Reizen door de ogen van een local!

Eilandhoppen in combinatie met Mykonos?

Mykonos is dé ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan de Griekse eilanden Santorini en Naxos. Wil je meer weten over deze super combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!