Eilandhoppen Corfu

Op maat gemaakt!

Ben je toe aan een vakantie vol rijke natuur en prachtig werelderfgoed? Eilandhoppen op Corfu is dan dé manier om die droom werkelijkheid te maken. Waar het binnenland van Corfu bekendstaat om zijn groene natuur, ontdek je in de hoofdstad juist een bruisend Italiaans karakter. Flaneer over de promenades of bezoek de eeuwenoude paleizen van het eiland. Boek je via Local Touch Travel? Dan hoef je nergens over na te denken. Vluchten, accommodaties, privé transfers en unieke belevingen: ze worden allemaal voor je geregeld als je via ons gaat eilandhoppen in Griekenland.

Eilandhoppen in combinatie met Corfu?

Wist je dat Corfu ideaal te combineren is met Lefkas en Parga? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Corfu als topbestemming voor eilandhoppen
Eilandhoppen vanaf Corfu: overnacht op bijzondere locaties en beleef altijd weer iets anders

De Griekse eilanden zijn te mooi om op slechts één plek te blijven overnachten. Je wilt niet alleen van de Venetiaanse haven van Corfu genieten, maar ook eilandhoppen van Corfu naar Lefkas om de mooiste stranden van Griekenland te zien. Daarom maakt Local Touch Travel reizen op maat, waarbij jij zorgeloos de Griekse eilanden Corfu en Lefkas verkent, maar ook Parga bezoekt. Binnen drie uur vliegen bereik je de Ionische eilanden en staat je privétransfer al voor je klaar. Deze brengt je naar een prachtige kleinschalige accommodatie. Na een paar dagen op Corfu reis je per ferry door naar Igoumenitsa naar de volgende stop: Parga.  Na een paar nachten in het prachtige Parga reis je door – over land – naar het eiland Lefkas, waar de volgende authentieke accommodatie op je wacht. Hoe je Corfu en de andere eilanden ook wilt ervaren, Local Touch Travel ontzorgt je tijdens het eilandhoppen op Corfu.

Achilleion -
Paleis van Sissi
Bezienswaardigheden Corfu

Iets ten zuiden van Corfu-stad ligt het Achilleion; het zomerverblijf van de voormalige Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als “Sissi”. De keizerin werd tijdens haar vele bezoeken verliefd op dit eiland en liet op deze bijzondere plek haar paleis bouwen door een Italiaanse architect. Vanuit de uitgestrekte tuinen heb je een prachtig uitzicht over een deel van Corfu.

Binnen heb je toegang tot bijna alle ruimtes, waaronder de slaapkamer van Sissi met veelal het originele meubilair en persoonlijke voorwerpen en het statige balkon met de grote zuilen. Ook zie je hier vele mooie beelden en schilderijen. Ondanks dat dit een bekende trekpleister is, mag een bezoek aan dit indrukwekkende paleis niet ontbreken!

Verken Corfu met een huurauto

Corfu verken je het gemakkelijkst met een huurauto want bijna alles is bereikbaar binnen 1,5 uur. Rijdend door de groene olijf- en citroenboomgaarden, geniet je met volle teugen. Wil je een écht bijzondere rit, rijd dan eens naar de Pantokrator. Dit is met 900 meter de hoogste berg van Corfu en de route gaat over kronkelende bergweggetjes omhoog tot aan de top. Onderweg trotseer je veel haarspeldbochten en smalle dorpsstraatjes. Maar bovenaan de top is het uitzicht spectaculair. Bij helder weer kun je bijna het hele eiland overzien en zie je zelfs Albanië liggen! Op de top vind je een klein klooster, diverse zendmasten en een klein cafeetje.

Beste stranden op Corfu

Aan de westkust van Corfu vind je de beste (zand)stranden. Het mondaine Golden Beach dat haar naam dankt aan het goudgele zand, maar ook de stranden rondom Lake Korrision zoals Issos Beach en Halikounas Beach zijn heerlijk. Paleokastritsa is bekend, maar zeker ook een bezoekje waard. Onze tip is het Canal D ‘ Amour, oftewel het Kanaal van de Liefde. Dit is een idyllisch gebied met unieke rotsformaties die een reeks prachtige baaien en kanalen vormen. Het verhaal gaat dat stellen die door dit kanaal zwemmen, binnen afzienbare tijd zullen trouwen!

Azuurblauw water!

Eilandhoppen in combinatie met Corfu?

Corfu is dé ideale bestemming om te combineren met een bezoek Parga en Lefkas.  Wil je meer weten over deze super combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!