Parga Griekenland

Schilderachtig dorp

Parga is een schilderachtig, pittoresk dorp in de regio Epirus. Ondanks dat het plaatsje op het vasteland ligt, krijg je ook hier meteen dat eiland- en vakantiegevoel! Parga ligt ter hoogte van de eilanden Corfu en Lefkas en vormt hiermee een prima basis voor een combinatie met deze 2 eilanden. De aanvlieghaven is Preveza welke op ca. 62 km afstand ligt en ook voor het eiland Lefkas de luchthaven is.

Omdat Parga gelegen is aan de Noordwest kust van Griekenland, valt er doorgaans in de winter
voldoende regen om de omgeving en het achterland ook in de zomer prachtig groen te laten
blijven. Parga strekt zich als een deken uit over de heuvelachtige omgeving. Door de vele
gekleurde huisjes en de prachtige omliggende baaitjes is het heel schilderachtig en fotogeniek.

Eilandhoppen in combinatie met Parga?

Wist je dat Parga door de ligging ideaal te combineren is met de Griekse eilanden Lefkas en Corfu? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Doolhof van straatjes

Het centrum van Parga

Het centrum bestaat uit een lange boulevard met gezellige restaurantjes en winkeltjes. Je kunt een bezoek brengen aan het oude Olijfolie museum om te leren hoe dit proces vroeger in zijn werk ging. Uiteraard hoort het proeven van de olijfolie hier ook bij! Bij de uitgang zit een leuk winkeltje waar ze allerlei producten verkopen, zoals zeep, creme en olijfolie.

Ook is het heerlijk om op een warme dag de verkoeling op te zoeken onder de bomen bij de oude burcht op de heuvel. Vanaf hier is er prachtig uitzicht op de stad en het Valtos-strand. Het is even een klim, maar het uitzicht maakt alles goed!

Vanaf de boulevard kun je heerlijk struinen en loopt er een wirwar van smalle straatjes naar het boven gelegen Venetiaans fort.

Stranden in Parga

Parga heeft 2 gezellige stadsstranden; Het kleine Piso Krioneri en het iets grotere Krioneri beach. Vanaf dit laatste strandje kun je zelfs naar het vlakbij gelegen eilandje Panagia met het gelijknamige kerkje zwemmen.

Neem vanaf de pier eens de watertaxi naar een van de omliggende stranden zoals het uitgestrekte Valtos Beach, Lichnos Beach of het iets verderop gelegen Sarakiniko Beach. Je koopt vooraf een ticket voor een paar euro bij het loket dat zich bij de pier bevindt. Hoe leuk is het om met een bootje aan te komen op je favoriete strand?!

Met de watertaxi naar het strand!

De Meteora Kloosters

De Meteora Kloosters zijn misschien wel een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van heel Griekenland. Je hoeft niet gelovig te zijn om van dit bijzondere fenomeen te genieten. Zodra je het dal in rijdt, doemen de honderden meters hoge krijtsteenrotsen voor je op. 

Vroeger waren er 24 kloosters, maar tegenwoordig zijn er nog maar 6 in gebruik en worden deze nog steeds bewoond door de monniken. 4 hiervan zijn geopend voor toeristen. Het is even een klim met de vele treden naar boven, maar je wordt beloond met een fantastisch uitzicht en een indrukwekkend bouwwerk. Het is haast niet voor te stellen hoe men dit in de 11e eeuw zo heeft kunnen bouwen. De kloosters liggen op ca 2,5 á 3 uur rijden vanaf Parga, maar de rit is prachtig en zeker de moeite waard!

Spectaculair!

Vikos kloof & Zagoria

De Vikos Kloof ligt in het noorden van Griekenland en wordt wel eens de “Grand Canyon” van Griekenland genoemd.  De kloof is in totaal 20 kilometer lang, op sommige plekken slechts enkele meters breed en op andere plekken wel 400 meter breed. Met een diepte die varieert van 450 meter tot wel 1600 meter, is het volgend het Guinness Book of Records zelfs de diepste kloof ter wereld! Door de rivier die door de kloof heen loopt, is het ook nog eens ontzettend groen. Dat maakt deze plek bijzonder aantrekkelijk voor wandelaars en natuurliefhebbers. 

De hele regio (Zagoria) is trouwens spectaculair, want je vindt hier ongerepte bossen, kronkelende rivieren met azuurblauw water en bizarre rotsformaties. Het Zagoria gebied staat ook bekend om de oude stenen boogbruggen die men honderden jaren geleden met de hand bouwde. 

 

Grand Canyon van Griekenland

Acheron Rivier bij Glyki

Eén van onze favoriete plekjes om te bezoeken op een warme zomerdag is de rivier de Acheron op 25 km van Parga, in een prachtige omgeving met rijke vegetatie en kristalhelder water. 

Er zijn wandelpaden langs de rivier, maar wij raden je aan om vooral dóór de rivier te waden, steeds dieper de kloof in. Ook te paard of met een raft kun je de kloof verkennen. Je vindt er loopbruggen en ziplines dus dit is de perfecte dag uit, geschikt voor elke leeftijd!

Avontuur in de natuur!

Eilandhoppen in combinatie met Parga?

Parga is echt een veelzijdige vakantiebestemming en door de ligging is het makkelijk te combineren met Lefkas en Corfu. Travel Designer Debbie gaat niet vaak 2 keer naar dezelfde bestemming, maar hier is zij al meerdere malen geweest, dus dat zegt genoeg! Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten. 

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.