Tinos Griekenland

Alles in één op de kleine Cycladen

Tinos is onderdeel van de noordelijk gelegen kleine Cycladen en misschien wel één van de meest betoverende eilanden. Pittoreske dorpjes, witgekalkte huisjes met blauwe luiken, de heerlijk geurende bougainville, gezellige pleintjes en mooie kerkjes vormen het decor van dit charmante eiland! Het ligt tussen Andros, Mykonos en Paros en is hiermee dus uitstekend te combineren als je gaat eilandhoppen in Griekenland.

Het is een bergachtig eiland, iets groter dan Texel en telt ongeveer 9.000 inwoners.

Eilandhoppen in combinatie met Tinos

Wist je dat Tinos ideaal te combineren is met Andros, Mykonos en Paros? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

Spiritueel eiland

Bezienswaardigheden Tinos

Er zijn verschillende redenen waarom Tinos zo bijzonder is. Zo staat het eiland bekend om de kunstenaars; velen zijn hier geboren of hebben hier gewoond. Als kunstliefhebber kun je hier dan ook je hart ophalen met diverse culturele en artistieke bezienswaardigheden.

Daarnaast is dit eiland het spirituele hart van Griekenland. Zo vind je in Tinos-Stad (ook wel Chora genoemd) de “Panagía Evangelístria” kerk, het grootste bedevaartsoord van Griekenland. Dagelijks zie je hier nog mensen op hun knieën de berg op gaan om te eindigen met een gebed in deze mooie kerk. 

En geloof het of niet: Tinos heeft meer dan 1000 duiventorens, waarvan sommigen heel eenvoudig zijn, maar anderen zien er uit als een heus kunstwerk!

Dorpen op Tinos

Het slaperige dorpje Tripotamos, een van de oudste plaatsen op Tinos, is ook zeker een bezoek waard. Het is gebouwd als een fort en alle huizen zijn met elkaar verbonden. Slenter door het doolhof van straatjes en geniet van een verkoelend drankje op 1 van de gezellige pleintjes.

Het kunstenaarsdorpje Pyrgos, gelegen op 3 kwartier van Tinos-Stad, staat bekend om de marmeren gebouwen en straten en er is een museum waar je alles leert over de winning en bewerking van deze steensoort.

Naast de vele duiventoren, kom je hier ook overal de oude stenen windmolentjes tegen die zo typerend zijn voor Tinos.

Uniek landschap op Tinos

Uniek op de wereld is het maanlandschap nabij het dorp Volax. Door een vulkaanuitbarsting duizenden jaren geleden, liggen hier vreemd gevormde rotsblokken en is het een fenomenaal natuurspektakel dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Tinos.

Tinos heeft ook vele prachtige stranden om even lekker bij te komen van een actief dagje. De stranden zijn schoon, klein en de bestaan meestal voornamelijk uit zand.

Agios Fokas en Pahia Ammos bijvoorbeeld, vlakbij de hoofdstad. Of Agios Nikitas bij Istenia en Agios Ioanis of Agios Sostis ten oosten van Tinos-stad. Panormos is 1 van onze favoriete strandjes.

Panormos Beach

Eilandhoppen in combinatie met Tinos

Tinos is perfect geschikt om te combineren met Andros, Mykonos en/of Paros. Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!