Andros Griekenland

Rijk aan water en vegetatie

Andros behoort tot de kleine Cycladen groep. De Kleine Cycladen zijn het best bewaarde geheim van Griekenland omdat je hier fantastische stranden kunt ontdekken, er is een rijke cultuur en daarnaast kun je er ook nog eens heerlijk eten.

In tegenstelling tot de andere Cycladen, is Andros rijk aan water. Daarom is het eiland dan ook zeer groen, met dank aan de stromende rivieren, meren en zelfs watervallen die in het voorjaar op hun mooist zijn. Het zorgt niet alleen voor groen gekleurde valleien maar in het plaatsje Sariza wordt zelfs vers bronwater gebotteld! Na Naxos is dit het grootste Cycladische eiland met ca. 9000 inwoners.

Eilandhoppen in combinatie met Andros

Wist je dat Andros ideaal te combineren is met de Griekse eilanden Paros en Tinos? Bekijk hier onze reizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Over de auteur
Debbie Hendriks - Oprichter en reisexpert

Hoe mooi is het als je van je grootste passie je vak kunt maken? Debbie heeft al haar hele leven in diverse functies in de reiswereld gewerkt en heeft al veel van deze wereld mogen zien; van Kenia tot Vietnam en van Costa Rica tot aan Griekenland. En laat deze laatste bestemming nou een bijzonder plekje in haar hart veroverd hebben! In 2018 heeft Debbie dus ook haar eigen reislabel opgezet: Local Touch Travel. Weg van de massa, in contact met de locals, actief, culinair en vooral belevingen creëren. Debbie’s persoonlijke doel is dan ook om het reisaanbod van Local Touch Travel zó bijzonder te houden, dat je over 20 jaar nog weet waar je bent geweest én dat jij je mooiste verhaal hebt kunnen beleven!

"Andros Route"

Wandelen op Andros

Andros is ook zeer geschikt voor een wandelvakantie want je vindt er maar liefst 160 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes. 100 km hiervan valt onder de “Andros Route”, die van noord naar zuid het hele eiland doorkruist. Het is een route die door de Europese Wandelorganisatie is uitgeroepen tot “Leading Quality Trail / Best of Europe” en daarmee heeft Andros dan ook de beste wandel infrastructuur van Griekenland! Veel wandelroutes lopen via het dorpje Menites, een klein plaatsje dat een groene oase is dankzij de tientallen waterbronnen.

Stranden op Andros

Naast wandelen heeft het eiland nog veel meer te bieden. Andros heeft mooie zandstranden maar door het bergachtige landschap zijn ze niet allemaal even toegankelijk. De taxiboot Poseidon biedt uitkomst en vaart vanuit Batsi naar omliggende stranden zoals Psili AmmosGolden BeachGreen Beach en Kalamaki. Wie in de omgeving van Andros Chora (Andros-stad) verblijft, heeft het fijne stadsstrand tot zijn beschikking (zie foto hiernaast). 

Op Andros is het minder druk dan op de andere eilanden van de Cycladen zoals Santorini en Mykonos. Dit komt doordat invloedrijke bewoners de bouw van een vliegveld hebben tegen gehouden om zo massatoerisme te voorkomen.

Lekker chillen!

Bezienswaardigheden Andros

Ben je uitgezwommen? Ook op cultureel en historisch gebied kun je je op Andros helemaal uitleven. Zo zijn er talloze musea op het eiland, bijvoorbeeld het historisch museum in Andros-stad is een aanrader! Maar ook het slenteren door de wirwar van straatjes in de eeuwenoude dorpjes is een hele belevenis. Op Andros zijn meer dan duizend kerken en vier kloosters die je kunt bezoeken, de ene nog rijker versierd dan de andere. Het Panachrantou klooster vlakbij Andros-stad ligt prachtig tegen een bergwand, waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt over de stad.

Reizen door de ogen van een local!

Eilandhoppen in combinatie met Andros?

Voor eilandhoppen in Griekenland is Andros dé ideale bestemming om te combineren met de Griekse eilanden Tinos en Paros. Wil je meer weten over deze super combinatiereis? Bekijk hier onze voorbeeldreizen of laat je adviseren door onze reisspecialisten.

Beleef je mooiste verhaal met Local Touch Travel!